NaslovnaVESTIMemedović i dalje pustoši kasu Javnog servisa! RTS afera se nastavlja, evo...

Memedović i dalje pustoši kasu Javnog servisa! RTS afera se nastavlja, evo koliko je voditelju plaćeno za “Sasvim prirodno”!

Malverzacije u Radio-televiziji Srbije iz dana u dan dobijaju nove obrise, pa se tako sada nezvanično saznalo da Jovan Memedović za emisiju “Sasvim prirodno” na RTS-u sada dobija 8.424 evra po epizodi, a do prošle godine je dobijao skoro četiri puta manji iznos.

Kako smo nezvanično saznali, Memedović za “Sasvim prirodno” sada dobija 8.424 evra, dok je do prošle godine dobijao 2.050 evra po epizodi. 

Predsednik Upravnog odbora Javnog medijskog servisa Branko Klanšček obratio se stručnim službama sa pitanjem koje okolnosti su dovele do toga da je proizvodnja poskupela za 400 odsto, ali kako se saznaje, još uvek nije dobio odgovor.

Podsetimo, tužilac koji vodi istragu o sumnjivom poslovanju Radio-televizije Srbije Ivan Sunarić potvrdio je za Pištaljku da bi istraga mogla da bude proširena i na privatne produkcije koje posluju sa javnim servisom ukoliko se ispostavi da ima još krivičnih dela.

Kako navodi ovaj portal, paralelno sa istragom koja za osam meseci, uprkos ovakvim najavama tužioca, nije makla s mesta niti ima bilo kakve rezultate, rukovodstvo javnog servisa nastavlja saradnju sa istim onim produkcijskim firmama zbog čijeg angažovanja je poslovanje javnog servisa pod lupom istražnih organa. Očigledno ohrabreni neažurnošću državnih organa, oni sada potpisuju još skuplje ugovore za nove sezone emisija i pokazuju da mogu da rade kako im se prohte.

Istraga u RTS! Tužilac: Češljaćemo i privatne produkcije!

Nema odugovlačenja

Tužilac koji vodi istragu o sumnjivom poslovanju Radio-televizije Srbije Ivan Sunarić potvrdio je za Pištaljku da bi istraga mogla da bude proširena i na privatne produkcije koje posluju sa javnim servisom ukoliko se ispostavi da ima još krivičnih dela.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja