NaslovnaHRONIKAOtac Koste K. će proći kao Zoran Marjanović"! Šok intervju forenzičara Nenada...

Otac Koste K. će proći kao Zoran Marjanović”! Šok intervju forenzičara Nenada Šipke: “Vladimir K. nije kriv, treba da odgovara prekršajno

Forenzičar Nenad Šipka rekao je danas za Tanjug da on u radnjama oca maloletnika osumnjičenog za ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar”, na osnovu onoga što je u medijima video o optužnici, ne vidi inkriminisano krivično delo, odnosno delo za koje je otac optužen.

– Kao što se navodi u medijima, da je optužnicom optužen za izazivanje opšte opasnosti. Radnja nezaključavanje oružja, ili držanje oružja neobezbeđenog, ne spada pod Krivični zakonik, nego je sankcionisana Zakonom o oružju i municiji, kao novčana kazna ili kazna zatvora do 60 dana. To je isto kao optužiti oca da nije obezbedio oružje, isto kao da je dečko uzeo nož, otišao u školu i ubio nožem dvoje, troje svojih vršnjaka, i onda optužiti oca i majku da nisu držali noževe obezbeđene – rekao je Šipka.

Dodao je da smatra da se navedena radnja ne može podvesti pod izazivanje opšte opasnosti. 

On je istakao da se boji da će ovo suđenje biti kao “prethodno veliko suđenje” Zoranu Marjanoviću, pa da apelacija presudu vrati na ponovno odlučivanje, ukine je ili je preinači zbog toga što nema obeležja krivičnog dela u radnjama koje su izvršene.


Foto: Printscreen TV Pink


Forenzičar Nenad Šipka

Što se tiče DNK pronađene na čaurama, Šipka je rekao ”da mu je simptomatično da je od pedesetak čaura koje su ispaljene na samo jednoj pronađen DNK majke”.


Foto: Zoran Sinko


 


On je siguran da će kod samog krivičnog postupka odbrana uzeti stručne savetnike koji će osporavati taj DNK nalaz.

– Na primer, uzmimo da je DNK radio Biološki fakultet, ja ne znam ko je radio, samo navodim kao primer. Biološki fakultet nema akreditaciju za DNK analizu, ta analiza koju izvrši Biološki fakultet u Beogradu je pravno neutemeljena. Jedinu akreditaciju trenutno ima Nacionalni centar za kriminalistiku – rekao je Šipka.

On je dodao da bi, kada bi njega angažovala odbrana, uradio probno ispaljivanje 10 metaka i video da li će se njegov DNK na 10 čaura zadržati na bilo kojoj. 


Foto: printscreen


 


– U teoriji preovladava mišljenje da na visokim temperaturama koje se dešavaju prilikom ispaljivanja projektila iz čaure, da se DNK uništava. Tako da mi je sumnjivo da su na jednoj čauri našli DNK a na ostalih 49 nisu naveli da li su našli DNK malog Koste ili oca. Ne možemo se izjašnjavati stručno samo na osnovu jedne informacije, pronađene DNK majke. Da li su pronađeni još neki DNK – rekao je Šipka.


Foto: Insajder


 


On je naveo da u krivičnom postupku može da bude samo jedno veštačenje, pod jednom naredbom, te da ne postoji “usaglašavanje veštaka”.


Foto: Društvene mreže/m.s.


 


Šipka je rekao da je na osnovu tragova koji su pronađeni jasno da je učinilac krivičnog dela dete koje nije navršilo 14 godina i koje nema krivičnu odgovornost, odnosno ne može biti procesuirano.

On je napomenuo i da ga čudi kako je predloženo da maloletnik optužen za ubistva svedoči.

– Predložili su malog Kostu da bude svedok, a on se nalazi u psihijatrijskoj ustanovi. Pa mi je čudno kako će neko ko je u psihijatriskoj ustanovi, gde se ispituje njegova psiha, da se pojavi kao svedok. To nije pojmljivo krivičnom pravu – zaključio je Šipka.

 

Najveća misterija majke dečaka-ubice! Šok saznanje iz istrage: Otkud DNK Miljane K. na čauri u kabinetu istorije?!

PRETI JOJ ROBIJA!

Nenad Stefanović, glavni javni tužioc Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saopštio je da je podignuta optužnica protiv oca dečaka koji je počinio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar, ali i protiv njegove majke, vlasnika streljane u kojoj je Kosta K. pucao, ali i radnik tog objekta.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja