NaslovnaNAJNOVIJESvete, spremi se! Ostvaruju se najluđi snovi Netanjahua! Bliski istok će biti...

Svete, spremi se! Ostvaruju se najluđi snovi Netanjahua! Bliski istok će biti spaljen ako SAD pristanu na ovu igru!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu bi želeo da se Vašington direktno uključi u sukob sa Hamasom jer se nada da će proširiti rat na Liban i Iran, rekao je u intervjuu za RT bivši viši analitičar bezbednosne politike u američkom Ministarstvu odbrane Majkl Maluf.

Sjedinjene Američke Države su u sredu naredile razmeštanje nosača aviona “Džerald R. Ford” i pet razarača sa navođenim raketama u istočnom Mediteranu.

Prema Malufu, ovime se “ispunjavaju Netanijahuovi najluđi snovi.”

– Hteo je da se SAD umešaju u ovaj sukob – rekao je bivši zvaničnik Pentagona za RT.

Kako navodi, Netanijahu “želi da otvori rat sa Libanom, napadom na Hezbolah” na putu ka svom krajnjem cilju, a što je “bombardovanje iranskih nuklearnih objekata.”

Da bi se to dogodilo, “on mora da ima momenat poput Tonkinškog zaliva.”

Maluf je podsetio kako je američki predsednik Lindon Džonson u suštini započeo Vijetnamski rat slanjem brodova u Tonkinški zaliv 1964. Navodni napad Severnog Vijetnama na dva američka razarača je tada iskorišćen kao izgovor za direktnu umešanost.

SAD su se takođe obavezale da će pomoći Izraelu isporukama oružja i municije, pri čemu Pentagon insistira da ima dovoljno i za Izrael i za Ukrajinu. Maluf je, međutim, skeptičan prema toj tvrdnji.

On je takođe za RT rekao da “nije iznenađujuće” da je neko od oružja koje je Vašington poslao Kijevu završilo u rukama Hamasa.

Tu optužbu je prvi izneo bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev. Ukrajinska vojna obaveštajna služba, GUR, odgovorila je u ponedeljak optužujući Rusiju da šalje zaplenjeno zapadno oružje militantima Hamasa u operaciji “lažne zastave” koja je osmišljena da ukalja izgled Kijeva pred pristalicama.

Izrael nije ni potvrdio ni demantovao tvrdnju o oružju, ali je odbacio ukrajinske insinuacije o umešanosti Rusije u napad na Hamas kao “potpunu besmislicu.”

Udarno! Isplivali tajni planovi Izraela! Dok svi pričaju o invaziji Gaze, razmatra se brutalna alternativa!

HOROR

Američki novinar Sejmur Herš tvrdi da izraelske vlasti razmatraju prekid isporuke vode, hrane i struje palestinskoj enklavi kao alternativu kopnenoj invaziji na pojas Gaze – opciju koju je uporedio sa blokadom Lenjingrada tokom Velikog otadžbinskog rata.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja