NaslovnaPLANETAI Huti kreću u rat za Palestinu! Jemenske trupe će proći kroz...

I Huti kreću u rat za Palestinu! Jemenske trupe će proći kroz Saudijsku Arabiju – stotine hiljada vojnika čeka znak?!

Nakon što je počelo zaoštravanje situacije između Izraela i Palestine, govorilo se o mogućem ulasku libanske šiitske grupe Hezbolah u sukob protiv Izraela.

Međutim, sada je druga proiranska šiitska grupa Ansar Alah, koja se nalazi u Jemenu, takođe izjavila svoju podršku i spremnost da deluje na strani Palestinaca. Članovi ove grupe se takođe zovu Huti po njenom osnivaču i bivšem vođi Huseinu al Hutiju.

U petak, u jemenskoj prestonici Sani i drugim gradovima zemlje, održane su masovne demonstracije podrške Palestincima koje su organizovali Huti. Prema jemenskom TV kanalu Al-Masirah, predstavnici grupe su rekli da su spremni da učestvuju u neprijateljstvima protiv Izraela na strani Palestinaca.

– Spremni smo da pošaljemo stotine hiljada vojnika da brane Palestinu, palestinski narod i sveta mesta – rekao je predstavnik Ansar Alaha u intervjuu za TV kanal Al-Masirah, dodajući da je Amerika glavni pokrovitelj Izraela i da je takođe umešana u zločine protiv palestinskog naroda.

A lider Huta Abdel Malik al Huti, prethodno je apelovao na vlasti susedne Saudijske Arabije sa zahtevom da dozvole jemenskim trupama da prođu kroz njihovu teritoriju kako bi zaštitile Palestince.

Rusija snabdeva Hamas oružjem?! Zaharova eksplodirala! Odgovorila do detalja, svet ovo mora da zna!

Planeta

Pokušaji zapadnih država da optuže Rusiju da je umešana u snabdevanje Hamasa oružjem su spekulacije, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja