NaslovnaPLANETALuvr hitno evakuisan! Drama u Parizu: Strah sve veći posle napada islamiste!...

Luvr hitno evakuisan! Drama u Parizu: Strah sve veći posle napada islamiste! (VIDEO)

Muzej Luvr u Parizu zatvoren je “iz bezbednosnih razloga” u subotu, 14. oktobra, dok je Francuska u stanju pripravnosti nakon napada u gradu Arasu na severoistoku zemlje.

Jedan od najpoznatijih muzeja na svetu, pariski Luvr, zatvoren je zbog pretnje o podmetnutoj bombi, preneo je francuski BFMTV pozivajući se na izvore iz policije.

– Luvr je dobio pisanu poruku u kojoj se navodi da postoji rizik za muzej i njegove posetioce. Odlučili smo da se evakuišemo, dok vršimo neophodne provere – rekla je portparolka agenciji Frans pres nakon što je na društvenim mrežama da je došlo do zatvaranja.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci evakuacije posetilaca iz čuvenog muzeja.

Policija je brzo stigla na lice mesta, oko podneva, a posetioci su hitno morali da napuste zgradu.

Kako se saznaje, muzej će biti zatvoren do kraja dana.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron je naredio mobilizaciju 7.000 vojnika kako bi se intenzivirale bezbednosne patrole u zemlji, saopštila je danas Jelisejska palata, dan nakon što je u gradu Arasu, na severu Francuske, 20-godišnji islamski ekstremista na smrt izbo nožem učitelja lokalne gimnazije.

Nose fantomke i maltretiraju srpski narod! U toku akcija Kurtijevih batinaša u severnom delu Kosovske Mitrovice

Politika

Pripadnici tzv. kosovske policije izvode policijsku akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice u vezi s događajima u Banjskoj 24. septembra i u toku je pretres jedne stambene zgrade u blizini glavnog mosta, potvrdio je za Tanjug zamenik direktora policije za region Mitrovica – Sever Veton Eljšani.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja