NaslovnaVESTINajnoviji Tiktok izazov trese Srbiju: Evo šta deca rade u pola noći!...

Najnoviji Tiktok izazov trese Srbiju: Evo šta deca rade u pola noći! Uključila se i policija!

Novi Tik – tok izazov trese Niš, deca šutiraju vrata i prepadaju ljude u pola noći. Iz policije poručuju da će češće patrolirati oko zgrada Nišlija koji prijave da su bili na meti tinejdžera koji snimaju takvu vrstu sadržaja za društvene mreže.

Nepromišljene šale sa društvenih mreža ne zaobilaze ni niške tinejdžere, a praktikovanje “šutiranja ulaznih vrata” poslednji je u nizu TikTok izazova.

Nišlijka svedoči da je danima primećivala otiske đonova na vratima, da je čak nekoliko puta i čula udarce. Poslednji put se i susrela sa desatak dečaka sa crnim kapuljačama ispred svog stana. Iz policije kažu da će pojačati kontrole.

Direktorka niške osnovne škole ističe da su društvene mreže i mobilni telefoni postali “ne potreba, nego zloupotreba”.

Osećala je nelagodu kad god je čula udarce u večernjim satima, kaže, ali je gotovo uvek bila suviše spora da uhvati počinioce. Njeno stanovanje na prizemlju čini ga posebno privlačnim za snimanje ovih izazova, budući da se stan nalazi odmah pored ulaza zgrade, pišu Južne vesti.


Foto: pexels.com


 


Međutim, prilikom poslednjeg pokušaja da snime ovaj TikTok izazov, preduhitrila ih je, kada je čula glasove u hodniku zgrade, te pomislila da su možda vratili.

– Sinoć sam čula glasove i odmah krenula ka ulaznim vratima, kada sam ih otvorila videla sam desetak deteta uzrasta do 15 godina sa crnim kapuljačama. Uplašila sam se kada sam ih videla, a njih zbunila pa su počeli da beže, a neki od njih su se i sapleli i pali – priča ona.

Kako bi istražili o čemu se radi, njen suprug se brzo vratio kući sa posla i otišao u obližnje školsko dvorište kako bi pokušao da sazna o čemu se radi. U razgovoru sa decom koju je tamo zatekao saznao je da su upoznati sa ovim trendom da tinejdžeri snimaju video dok udaraju nogom vrata od stanova.

– Kada smo saznali da je u pitanju izazov u kome potencijalno mogu da razvale ulazna vrata, pozvali smo policiju, a oni su nam rekli da su im da su im zbog njihovih godina ruke vezane – kaže ova Nišlijka.

Iz niške policije poručuju da će češće patrolirati oko zgrada Nišlija koji prijave da su bili na meti tinejdžera koji snimaju takvu vrstu sadržaja za društvene mreže.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja