NaslovnaPLANETARusija snabdeva Hamas oružjem?! Zaharova eksplodirala! Odgovorila do detalja, svet ovo mora...

Rusija snabdeva Hamas oružjem?! Zaharova eksplodirala! Odgovorila do detalja, svet ovo mora da zna!

Pokušaji zapadnih država da optuže Rusiju da je umešana u snabdevanje Hamasa oružjem su spekulacije, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


– U zapadnim zemljama se šire spekulacije u vezi nove eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba u pokušaju da se Rusija optuži za umešanost u snabdevanje vojnih struktura Hamasa oružjem i municijom – navela je Zaharova.

Ona je, međutim, upozorila da se oružje koje Zapad isporučuje kijevskom režimu bez kontrole raznosi po čitavom svetu.

– Sve što je Zapad isporučio krajnje korumpiranom kijevskom režimu bez kontrole se raznosi po svetu. Od toga profitiraju ne samo ukrajinski zvaničnici i kriminalne strukture, nego i transnacionalne kriminalne organizacije i, naravno, oni na vlasti u Vašingtonu i drugim prestonicama kolektivnog Zapada obuzeti antiruskim raspoloženjem – navodi se u komentaru Zaharove.

Zapad se koristi sumnjivim šemama kako bi po svetu nabavljao naoružanje za Ukrajinu.

– Tu je i falsifikovanje, primena sumnjivih shema kada se na svetskom tržištu nabavlja sve što bi nekako moglo da pomogne oružanim snagama kijevskog režima. Radi se o tome da se koriste beskrupulozne brokerske kompanije, lažne firme, fiktivni ugovori i sertifikati krajnjeg korisnika, kao i druga lažna dokumentacija. Svuda se krše postojeći sankcioni režimi prema nizu država prilikom isporuka vojne tehnike i proizvoda dvostruke namene Ukrajini, rekvirirani uglavnom tokom ‘piratskih’ misija evroatlantskih saveznika na glavnim morskim putevima – istakla je Zaharova.

Vašington je unapred znao šta Hamas sprema u Izraelu - postoji i dokaz!? Zaharova: Nadgledaju ceo region

Planeta

Sjedinjene Američke Države koje imaju značajan obaveštajni potencijal na Bliskom istoku, nisu mogle a da ne znaju da se spremaju sukobi u regionu, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja