NaslovnaHRONIKAUbistva neće pasti u zaborav: Novopazarska policija vodi istrage svih nerešenih slučajeva,...

Ubistva neće pasti u zaborav: Novopazarska policija vodi istrage svih nerešenih slučajeva, neki su stari i dve decenije

U poslednje dve decenije na teritoriji Sndžaka izvršeno je 12 ubistava čiji izvršioci još uvek nisu otkriveni, a u policiji kažu da istrage u s im ovim slučajevima još uvek traju i da i pored protoka vremena oni neće pasti u zaborav.

Kako je za novopazarske medije izjavio Nermin Ljajić načelnik Policijske uprave u ovom gradu, on je kada je stupio na dužnost naredio da se ti slučajevi na neki način otvore i da se intezivira rad na njima. 

– Dajemo pun doprinos da rasvetlimo neka ubistva. Preduzimamo dosta službenih mera i radnji na rasvetljavanju ovih ubistava, posebno teškog ubistva koje se desilo u Sjenici, kad je ubijena Miladija Kočović, ali i ubistava koja su se desila pre 10 godina – izjavio je Ljajić i istakao da žrtve neće biti zaboravljene i da ti slučajevi neće pasti u zaborav.

Foto: printscreen

Nermin Ljajić, načelnik PU Novi Pazar

 

Podsetimo ubistvo Miladije Kočović (77) iz sela Goševa, koje spomenuto u obraćanju načelnika novopazarske policije odigralo se 7. septembra 2018. godine. Zločin je otkrio Miladijin suprug koji je njen leš pronašao ispred katuna koji se nalazi na planini Giljeve, nedaleko od njihovog sela na samoj granici sa Crnom Gorom. Nesrećna starica ubijena je hicima iz puške i pištolja i pogođena je u grudi i glavu.

Dve godine pre toga 30. septembra 2016. godine dok je radio u pilani u blizini svoje kuće u selu Đerekara kod Tutina ubijen je Ismet Suljović (38). Njega je nepozanti napadač izrešetao rafalom iz automatske puške, a na licu mesta su pronađene četiri čaure. 

Enes Ajdinović (45) iz Novog Pazara, vlasnik menjačnice “Merima” ubijen je 4. juna 2013. godine ispred porodične kuće, nakon što je izašao iz automobila kojim je upravljala njegova supruga. Ubica je u njega ispalio šest hitaca, od zadobijenih povreda preminuo u Opštoj bolnici. 

Još jedan vlasnik menjačnice ubijen je dve godina ranije. Naime Harun Alić (49) ubijen je 27. decembra 2011. godine u večernjim satima, kada je zatvorio menjačnicu “Dolar” u centru Novog Pazara i krenuo, a ubica ga presreo i upucao u vrat.  

Pola godine pre ovog ubistva dogodio se još jedan zločin. Avdija Šutković (55), bivši čuvar u zatvoru u Prištini i Novom Pazaru ubijen 31. marta 2011. godine, nedaleko od zgrade u kojoj je živeo u Novom Pazaru. Nepoznati napadač mu je prišao i izbo ga nasmrt.

Jedan zločin se u prvom trenutku vodio kao samoubistvo, ali je onda obdukcija pokazala da je 26. marta 2009. godine Rifat Tiganj (29) iz Tutina ubijen. Rifat je pronađen obešen u štali, a njegovo telo je pronašla supruga.

Nusret Ljajić (73) iz Novog Pazara ubijen je 16. oktobra 2007. godine u kući, u selu Osoje. On je usmrćen udarcima nekim tupim predmetom, a zločin je otkriven tek nakon nedelju dana. 

Taksista Mirza Radonjica (27) iz Novog Pazara ubijen je 12. aprila 2007. godine. On je kobnog dana vozio dve osobe iz centra Novog Pazara prema manastiru Đurđevi stupovi, kad je upucan i opljačkan. 

Mirsad Hadžiavdić (31) vulkanizer iz Novog Pazara ubijen je 24. novembra 2005. godine u klasičnoj sačekuši u naselju Novopazarska banja. U njega je nepoznati napadač, dok je izlazio iz automobila pucao iz automatske puške, a na licu mesta pronađene je više do 30 čaura. 

Bračni par Dragomir (44) i Radosava (44) Mutavdžić iz Požežine ubijeni su 6. avgusta 2005. godine. Oni su bili vlasnici prodavnice i bifea “Krstovac” na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, a pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući. Ubijene roditelje pronašli su sin i ćerka nakon što su se vratili iz grada, a na nesrećni bračni par je mučen, a onda izboden nasmrt.

Hanuša Prušević (73) iz Novog Pazara ubijena 12. marta 2003. godine. Nju je ubica pretukao nasmrt a onda njen leš bacio u reku Raška gde je pronađena u selu Vržegrnjci. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljubavnik crne udovice i saučesnik propevali u tužilaštvu! Ispričali kako su po naređenju Slađane ubili njenog supruga!

IZ TUŽILAŠTVA POTVRDILI

Nakon dva meseca i stravične tragedije u selu Klokočevac za koju je čitava javnost mislila da se radi o nesrećnim okolnostima u kojima je stradao Dejan Paunović (33) kada je sleteo sa atarskog puta na dno litice i izgoreo u automobilu lada niva, došlo se do stravičnog obrta u ovom slučaju za koji meštani ovog sela u opštini Majdnapek još ne mogu da se povrate od šoka.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja