NaslovnaHRONIKAProdali devojčicu za 3 miliona dinara! Jezivi detalji o grupi koja je...

Prodali devojčicu za 3 miliona dinara! Jezivi detalji o grupi koja je decu držala kao robove

Petočlana kriminalna grupa uhapšena je zbog sumnje da su izvršili krivično delo – trgovina ljudima, a kako se nezvanično saznaje, eksploatacijom su stekli najmanje 4.5 miliona dinara!

Osumnjičeni Z.M.(61), J.M. (42), N.M. (26), M.A. (48) i A. R. na čelu sa N.T. (42) koji je osumnjičen da je organizator, uhapšeni su zbog sumnje da su pripadnici ove međunarodne organizovane kriminalne grupe od avgusta 2020. do oktobra 2023. godine, na teritoriji Srbije, Nemačke i Francuske eksploatisali kroz prosjačenje veći broj dece uzrasta od 5 do 11 godina i jednu tridesetsedmogodišnju državljanku Ukrajine, dok su osamnaestogodišnju žrtvu ovog krivičnog dela držali u položaju sličnom ropskom.

– Maloletnu devojčicu su prodali za najmanje 3 miliona dinara radi braka. Nju su terali i na prosjačenje i tako zaradili još 1.5 miliona dinara – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Foto: MUP

 

Kako saznajemo, eksploatacijom dve devojčice zaradili su najmanje 880 hiljada dinara, eksploatacijom državljanke Ukrajine najmanje 250 hiljada dinara.

– Eksploatacijom još najmanje četiri deteta oni su uzeli 360 hiljada dinara – kaže izvor .

Prema nezvaničnim saznanjima, oni su novac koristili za lične potrebe – kupovinu vozila i zlata. Podsetimo, pretresanjem njihovih stanova pronađeno je više mobilnih telefona i SIM kartica, novac, dokumentacija o međunarodnim novčanim transakcijama, kao i USB memorije.


Foto: MUP


 


Tokom akcije hapšenja na više lokacija zatečeno je šestoro dece od 6 do 11 godina koja su zbrinuta u saradnji Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima i Centra za socijalni rad u Loznici, u skladu sa njihovim nadležnostima i načelom najboljeg interesa deteta.Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

Saobraćajna policija u velikoj akciji! Zbog ovoga rizik od nesreće povećan i do 20 puta! (VIDEO)

Live TV

Saobraćajna policija Srbije objavila je saopštenje za javnost povodom velike međunarodne akcije „Fokus na putu“ u kojoj će biti kažnjena lica koja koriste telefon prilikom učestvovanja u saobraćaju. O tome je na Informer Tv pričao potpukovnik Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja