NaslovnaPLANETAUkrajinski front je pao, Rusi počinju svoj završni udarac!? Obaveštajac Šafer: Nalazimo...

Ukrajinski front je pao, Rusi počinju svoj završni udarac!? Obaveštajac Šafer: Nalazimo se na tački kada…

Ruske trupe imaju neophodne resurse da lako pređu u ofanzivu na ukrajinsko poprište, rekao je bivši američki obaveštajac Toni Šafer u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

– Mislim da je to neizbežno. Nalazimo se na tački kada će Rusi početi polako i pažljivo da se kreću napred – rekao je on.

Prema rečima stručnjaka, već je očigledno da je vojska Ukrajine poražena. Primetio je da je njihova kontraofanziva bila neuspešna i da nije išla po planu i priznao da bi u bliskoj budućnosti mogla potpuno da prestane.

Istovremeno, Šafer je napomenuo da su ruske trupe spremne da ponovo preuzmu inicijativu i da imaju neophodne rezerve za pokretanje ofanzivne operacije u doglednoj budućnosti.

Od početka juna, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artjomovska, ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO.

Kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da ostvare značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, samo u septembru gubici ukrajinske vojske iznosili su više od 17 hiljada ljudi i preko 2,7 hiljada komada oružja.

Ruski odgovor HIMARS-u! Moćnom "tornados-u" niko ne može na crtu (VIDEO)

Moćno!

Tokom proteklih mesec dana ruske snage anagažovane u zoni Specijalne vojne operacije povećale su intenzitet upotrebe savremenih samohodnih višecevnih lansera raketa 9K515 “tornado-s”, čemu u prilog svedoče brojni objavljeni video snimci udara po koncentraciji ukrajinskih trupa pozicioniranih duboko iza linije fronta.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja