NaslovnaRAZONODABredli Tuček se požalio na zubobolju, a onda je umro

Bredli Tuček se požalio na zubobolju, a onda je umro

Foto: Printscreen/Youtube/ 7NEWS Australia

Bredli Tuček se prvi put požalio na zubobolju 13. jula 2022. Rekao je svojoj majci da je “u apsolutnoj agoniji”, opisujući to kao “najgori bol koji je imao u životu”.

Nakon posete zubaru sledećeg dana, Tučeku je rečeno da ima infekciju, poslat je kući sa lekovima protiv bolova i zakazan mu je termin vađenja zuba. Međutim, Tuček je prestao da odgovara na pozive ili poruke, a njegova porodica je počela da brine.

Pet dana kasnije, kolege su ga pronašle mrtvog na podu njegove kuhinje. Porodica je više od godinu dana ostala bez saznanja o uzroku smrti. Međutim, izveštaj patologa sada je otkrio da smrt 33-godišnjaka zapravo nije bila povezana sa infekcijom zuba, već je nastala kao posledica komplikacije povezane sa nedijagnostikovanim dijabetesom.

Budući da nije lečen, Tuček je razvio dijabetičku ketoacidozu (DKA), rekla je njegova sestra Ali Valentin za “7NEWS.com.au”.

Prema “Healthdirectu”, DKA se javlja kada neko ko pati od dijabetesa ima visok nivo šećera u krvi i nema dovoljno insulina. Nedostatak insulina znači da telo ne može da koristi šećer za energiju i kao rezultat toga se koristi mast. Ovo uzrokuje oslobađanje kiselina koje se nazivaju ketoni u krv. Visok nivo ketona u krvi može biti opasan po život.

Valentina je rekla da je infekcija zuba njenog brata navedena u izveštaju patologa kao faktor koji je doprineo njegovoj smrti, ali je nije izazvala DKA.

– Infekcija može da izazove povećanje određenih hormona koji deluju protiv efekata insulina i doprinose dijabetičkoj ketoacidozi. Infekcije su takođe češće i/ili teže kod pacijenata sa dijabetes melitusom – rekao je patolog.

Valentina, koja živi u Pertu, rekla je da me je saznanje da je Tuček umro od nelečenog dijabetesa devastiralo.

– Kao porodica, delili smo naše teorije dugih 13 meseci i sigurno mogu reći da dijabetes nije bio na listi. Poražavajuće je znati da se smrt mog brata mogla sprečiti jednostavnim lečenjem dijabetesa. Izgleda da nije imao nikakve značajne simptome osim gubitka težine, što je pripisao promeni načina života tokom pandemije.

Rekla je da je njen brat zaista ozbiljno shvatio vladine preporuke da ostane kod kuće tokom karantina i trajanja pandemije kovida-19 i da veruje da zato nije otišao kod lekara.

Iako je njena porodica morala da nauči da vodi život bez Tučeka, Valentina kaže da se nada da ono što se desilo njenom bratu ističe važnost prioriteta za zdravlje i urgentnu posetu lekaru ukoliko primetite da nešto nije u redu:

– Poruka je, molim vas, nikada nemojte da se osećate kao da gubite vreme lekara ili da je drugim ljudima potrebna medicinska pomoć više nego vama, ili da morate da “očvrsnete”. Naše zdravlje nije nešto što bi trebalo zanemariti.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

01:12

TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR!

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja