NaslovnaSTARSDa li biste oprostili prevaru: "Zadužila bih se kod familije na njegovo...

Da li biste oprostili prevaru: “Zadužila bih se kod familije na njegovo ime, izgrebala auto i oprostila”

Koliko ste se samo puta u razgovoru sa prijateljima dotakli teme prevare? A i sigurno poznajete, barem jednu osobu, ako ne i više njih koji su zauzeli stav da prevaru ne treba oprostiti. A da li biste je vi oprostili?

Isto pitanje smo postavili na društvenim mrežama, a pored odgovora „da“ i „ne“, evo i nekih zanimljivijih:

„Mislim da to ne možemo znati ako nismo u toj situaciji. Sve je to relativno, zavisi od toga kolika je ljubav, a i od niza drugih okolnosti, Gledajući sa strane svi ćemo reći ‘da’, ali kada se nađemo u toj situaciji pitanje je ko bi to zaista učinio“,

„Ne priznaje niko nikad, uglavnom se sazna, ali onda je kasno“,

„Zavisi od toga koliko ste očajni u datom trenutku“,

„To više nije nikakav partner, to je kraj priče… kome treba tuđi smrad u kući, kupatilu, krevetu… razne bakterije i razni zarazi… da ne pominjem pripremanje hrane“,

„To se ne može unapred znati, da li bi ili ne bi. Možemo samo da nagađamo, obično i ne znamo o sebi dovoljno“,

„Ma kakvi, izvela bih ga na oproštajnu večeru“,

„Ispeglala bih mu kreditnu karticu uzduž i popreko, pa bih se zadužila kod familije i prijatelja u njegovo ime, izbucala mu odeću, izgrebala auto, polomila sav alat…..i oprostila mu“,

„Jake žene se okrenu i izbrišu pamćenje od tada, pa do večnosti“.

Sada kada smo videli da većina ljudi s Fejsbuka ne bi oprostila prevaru, da li ste se zapitali zbog čega varaju muškarci, a zbog čega žene?

Ko više vara i zašto, objasnio je psihoterapeut Marko Braković za bgonline.rs.

„Postoje predrasude o tome da je prevara mahom rezervisana za muški pol i da se ovaj pol time bavi mnogo više i češće nego što to čine žene. Na žalost velikog broja muškaraca, kao i većina predrasuda, ni ove ne odgovaraju istini.

Iako motivi za prevaru kod oba pola mogu biti gotovo identični, ipak postoje neke nijanse koje mogu da naprave razliku između muške i ženske prevare.
Muškarci mogu da varaju zbog toga što su nezadovoljni seksom sa stalnim partnerom, zbog želje da sabotiraju svoju vezu jer nemaju hrabrosti da se sami razvedu ili raskinu (pa se zbog toga i ne trude da previše sakriju neverstvo), zbog dosade i rutine u braku, ali i zbog razloga vezanih za proveru i ponovnu potvrdu svoje muškosti sa nekim ko nije njihova žena ili devojka, jer su nju već odavno osvojili.

Važno je da lepši pol razume da iza svake zgodne i prelepe žene stoji barem jedan muškarac kome je ona dosadila u krevetu.

Žene varaju i kada žele zbog nečeg da se osvete partneru, najčešće zbog njegove prevare. Varaju i kada im se deca osamostale, jer onda imaju svest o tome da je sada vreme da malo ‘žive za sebe’. Varaju i kada su mlade i kada eksperimentišu, često i sa sopstvenim polom (što ne treba odmah povezivati sa lezbejstvom)“.

izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja