NaslovnaRAZONODAĐiđi Hadid se oglasila povodom rata u Izraelu

Điđi Hadid se oglasila povodom rata u Izraelu

Điđi Hadid objavila je poruku na Instagram storiju nakon čega je stigla oštra osuda sa zvaničnog Instagram naloga izraelske vlade.

Manekenka Điđi Hadid čiji je otac Mohamed Hadid poreklom iz Palestine napisala je prošlog vikenda sledeće: “Nema ničeg jevrejskog u ophođenju izraelske vlade prema Palestincima. Osuda izraelske vlade nije antisemitizam i podržavanje Palestinaca nije podržavanje Hamasa”.

Na zvaničnom Instagram profilu izraelske vlade objavljen je odgovor: “Nema ničeg hrabrog u Hamasovom masakru nad Izraelcima. Osuđivati Hamas zbog onoga što jeste (ISIS) nije protiv Palestine i podržati Izraelce u njihovoj borbi protiv varvarskih terorista jeste ispravna stvar”.

foto: Printskrin/Instagram

Na Instagram storiju tog naloga tagovan je Instagram profil Điđi Hadid i napisano je: “Jeste li spavali prošle nedelje? Ili vam je dobro dobro što zatvarate oči pred ubijanjem jevrejskih beba u njihovim domovima? Vaše ćutanje vrlo jasno je pokazala gde se nalazite. Vidimo vas”, prenosi Daily mail.

Điđi Hadid je pre nekoliko dana “osudila je teror nad nevinim ljudima” i poslala podršku svojim “palestinskim i jevrejskim prijateljima”. “Moje misli su sa svima koji su pogođeni ovom nepravedenom tragedijom i ovaj sukob svakog dana oduzima nevine živote, među žrtvama je najviše dece. Imam duboko saosećanje i moje srce je slomljeno zbog palestinske borbe i života pod okupacijom, to je odgovornost koju imam svakodnevno. Takođe, imam odgovornost prema svojim jevrejskim prijateljima, i želim da jasno stavim do znanja, što sam činila i ranije: iako imam snove i nade za Palestince, ništa od toga ne uključuje povređivanje Jevreja. Terorisanje nevinih ljudi nije u skladu sa pokretom “Slobodna Palestina” i ne čini bilo šta dobro tom pokretu”, napisala je Điđi Hadid i istakla da je drugačije mišljenje o pokretu pokrenulo ciklus odmazde i lažnu ideju da “propalestinski stav znači da je neko protiv Jevreja”. Osudila je stradanje civila, bilo da je reč o Paletincima ili Izraelcima.

Điđi Hadidfoto: Printskrin/Instagram

“Ako patite dok izražavam saučešće svojim najmilijima, Palestincima ili Jevrejima, šaljem vam svu svoju ljubav i snagu, ko god da ste i gde god da ste.

Postoji mnogo složenih i ličnih osećanja, ali svaki čovek zaslužuje osnovna prava i bezbednost, bez obzira na nacionalnost, veru, etničku pripadnost ili to gde je rođen.

Znam da moje reči nikada neće biti dovoljne niti će izlečiti duboke rane tolikog broja ljudi, molim se za bezbednost nevinih života, uvek”, napisala je.

(Kurir.rs/Blic žena)

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja