NaslovnaHRONIKAJeziva statistika: U Srbiji je od početka godine ubijeno 26 žena

Jeziva statistika: U Srbiji je od početka godine ubijeno 26 žena

U Srbiji je od početka godine ubijeno 26 žena od toga dve devojčice, poslednji slučaj zabeležen je nedavno u Paraćinu kada je Miladin L. (73) sa čak 7 uboda nožem presudio supruzi.

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević je ukazala da je potrebno da se stalno šalje poruka da žene ne treba da trpe nasilje i da se obrate nekome za pomoć, jer je zabluda da će se nasilnik promeniti.

– Od početka godine ubijeno je 26 žena. Tokom ove godine do sada se dogodilo mnogo tragedija u kojima su žene ubijene. To samo pokazuje da ima mnogo nasilnika u društvu koji se nekontrolisano ponašaju. Potrebno je da se stalno šalje poruka da žene ne treba da trpe nasilje i da se obrate nekome za pomoć, jer je zabluda da će se nasilnik promeniti – rekla je Stanojević za Telegraf.rs.

Foto: printscreen

 

Poslednje ubistvo žene dogodilo se tokom prošlog vikenda u Paraćinu kada je Miladin nožem ubio suprugu u porodičnoj kući. 

Dve nedelje ranije dogodio se sličan zločin kod Vladičinog Hana.

Naime, D. S. (61) uhapšen je 29. septembra u selu Repince kod Vladičinog Hana, zbog sumnje da je kuhinjskim nožem prerezao vrat svojoj supruzi šest godina mlađoj supruzi. 

Među ubijenim ženama su i dve devojčice jedna stara svega dve godine i druga tinejdžerka. 

Slučaj koji je uznemirio Srbiju ali i region svakako je ubistvo dvogodišnje Petra Valdulović iz Zajačara koja je preminula od povreda koje joj je zadao očuh Miloš Nikolić u februaru ove godine.


Foto: pixels/printscreen/Z.A.


 


Sumnja se da je on nesrećno dete udarao po glavi i telu dok nije prokrvarila i pala u nesvest, a njena majka Jelena Todorovska (24) sve je to posmatrala.


Foto: Zoran Sinko/printscreen


 


Ništa manje strašan zločin dogodio se u Ripnju, dva meseca kasnije, kada je kako se sumnja Stojan Ilić (38) oteo devojčicu N. P. odvezao je u nenaseljeni deo pomenutog naselja gde je sa više uboda nožem ubio. Telo devojčice pronađeno je na oko kilometar i po od njene porodične kuće, 

OVO JE UBIJENA ŽENA IZ PIROTA! Bivši partner joj pucao u glavu dok je kupovala voće (FOTO)

Hronika

S.M. (47) je usmrtio jednim hicem u glavu bivši emotivni partner M.M. (55) dok je kupovala voće u centru Pirota.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja