NaslovnaVESTIMatija Bećković otkrio spomenik Draži Mihailoviću! General nema premca među srpskim novomučenicima...

Matija Bećković otkrio spomenik Draži Mihailoviću! General nema premca među srpskim novomučenicima (VIDEO)

Otvaranje spomen sobe i otkrivanje spomenika Draži Mihailoviću počelo je danas u 17 sati u Bregalničkoj ulici. Spomen soba je na mestu porodične kuće Mihailovića, a spomenik je otkrio akademik Matija Bećković.

Prethodno su okupljeni pozdravljeni rečima: “Pomoz’ Bog, junaci”. Okupljeni su otpozdravili uglas: “Bog ti pomogao”. Među okupljenima je i ćerka Blagoja Jovovića.

“Ophrvan sam emocijama, ne znam sta bih vam rekao osim da pred vama stoji dečak sede brade koji je dosanjao svoj dečaci san. Ovaj današnji događaj vratiće našem narodu ono malo vere što je ostalo. Danas niko ne pita iz koje ste stranke. Ne tražimo carstvo Dušanovo, ali ne želimo da ostanemo ni na ovome. Živela Srbija”, obratio se prisutnima Igor Braunović.

Utom je usledilo obraćanje akademika Bećkovića.

“Braćo i sestre, dame i gospodo, u Bregalničkoj ulici, na mestu gde mu je bila kuća, otkrivamo spomenik bezgrobnog generala. Njegova ulica se mogla zvati i Cerska i Kajmakčalanska. Taj spomenik ne treba njemu nego nama. General Mihailović nema premca među srpskim novomučenicima. General Mihailović je proglašen izdajnikom, a time i srpski narod izdajnički”, rekao je Bećković dodajući da se Mihailović nije odrekao nikoga, a da je ostavljen od svih.


>

Zoran Sinko

Pogledaj galeriju

Zoran Sinko

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja