NaslovnaSTARSNapokon otkriveno: Evo koliko je tačno minuta potrebno ženi da bi doživela...

Napokon otkriveno: Evo koliko je tačno minuta potrebno ženi da bi doživela orgazam

Nije novost da ženama treba više vremena da dožive orgazam, nego muškarcima, a sada nam je dostupno i više detalja. Rezultati novijeg istraživanja pokazuju da su žene zadovoljnije kada partneri vođenju ljubavi pristupaju kao maratonu, a ne sprintu, prenosi vecernji.hr.

Rezultati studije objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine otkrilo je koliko u proseku heteroseksualnoj ženi treba da doživi vrhunac, a reč je o 13 minuta i 41 sekundi. U istraživanju je učestvovalo 645 heteroseksualnih žena, u svojim 30-im, redom sve u monogamnoj vezi, iz 20 zemalja sveta, većinom iz Velike Britanije, Holandije, Indije i SAD-a.

Sve one zamoljene su da za potrebe studije uključe štopericu kada postanu seksualno uzbuđene i isključe ju kada dožive vrhunac. Istraživanje je trajalo osam nedelja, a rezultati su pokazali da je vreme u kojem su žene doživele vrhunac variralo od 12.76 minuta do 14.06 minuta, ali i da 17 posto ispitanica nisu nijednom doživele orgazam.

Pokazalo se i da žene najređe doživljavaju orgazam vaginalno, odnosno penetracijom. Njih samo 31.4 posto može da svrši na ovaj način, dok 68.6 posto žena treba dodatnu stimulaciju poput ljubljenja, laganog grickanja i dodirivanja erogenih zona. Neke poze su puno delotvornije od drugih. Žena najlakše dosegne klimaks kada je na partneru i diktira tempo. Tokom studije otkrivena je jedna zanimljivost – užitak će biti veći ako nosimo čarape za vreme seksa.

BONUS VIDEO:

izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja