NaslovnaSTARSPartner se hladi od vas a vi ne znate zašto: Evo nekoliko...

Partner se hladi od vas a vi ne znate zašto: Evo nekoliko mogućih razloga

Krize u vezi i više su nego normalna stvar. Može se reći da su sastavni deo razvoja neke veze, međutim, šta ako se osećanja hlade?

Ljubav je ponekad veoma nerazumljiva, pa kao što se neobjašnjivo zaljubimo, moguće je, sa druge strane, da se odljubimo ili ohladimo od partnera, piše aktivni.metropolitan.si.

Ukoliko ste se našli na strani onoih čije emocije ostaju netaknute, ili primećujete promenu na sebi, sigurno ste se zapitali koji su razlozi u pitanju.

Evo nekoliko ključnih razloga koje bi trebalo da izbegnete ako ipak želite da spasite vezu.

Konflikt je ostao nerešen, potrebe neizražene, a misli neizrečene. Sve to može dovesti do prekida konekcije između partnera.

Uzeli ste jedno drugo zdravo za gotovo

Kada partnera počnemo da shvatamo zdravo za gotovo, poštovanje, ljubaznost, a onda i ljubav, mogu brzo da nestanu.

U početku, zadovoljavanje potreba i želja ne predstavlja problem. Međutim, vremenom to postaje izazov, što može dovesti do osećaja frustracije.

Otkriće da partner krije neko vreme neke tajne ili se ponaša na način koji nije u skladu sa slikom koju mi u glavi imamo, osećanja mogu da se promene u tren oka.

Često jednog partnera u vezi obuzima neobjašnjiva ljubomora, što dovodi do razilaženja partnera.

Odnos nije izgrađen na čvrstim temeljima

Ako je veza loše počela, prebrzo se razvila na početku ili je bila rezultat afere, možda nećete imati odgovarajući osnov da veza potraje i volju za prevazilaženjem prepreka.

Sa boljim upoznavanjem gubi se početno uzbuđenje, što može dovesti do otkrića da se vaš stil života, prioriteti i vrednosti ipak ne poklapaju.

Veza može izgubiti iskru ili jednostavno postati previše monotona, što može ohladiti jednog ili oba partnera.

Veliki događaji u životu

Nakon porođaja, ponekad vas muškarac počne da vas gleda samo kao majku. Ili nakon otkaza, kada se iznenada razviju i mentalni problemi. Dakle, umesto zajedničkog suočavanja sa životnim izazovima, neki parovi jednostavno podlegnu pritisku.

Nikada nije ni bilo ljubavi

Ponekad u vezi postoji samo požuda, želja sa validacijom ili neko drugo osećanje, koje pre ili kasnije okonča vezu.

izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja