NaslovnaVESTIPodeljena prva dva stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"! Srećni...

Podeljena prva dva stana u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”! Srećni dobitnici iz Lazarevca i Šida

Drugi krug nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2023” počeo je večeras, a dobitnici dva stana su iz Lazarevca i Šida.

Prvo je izvučen jednoiposoban stan od 46 kvadrata u naselju Zemunske kapije, a dobitnik je Aleksa Vesić iz Lazarevca, dok je iznos dobitnog računa bio nešto više od 3.500 dinara.

Potom je izvučen dobitnik dvosobnog stana od 54 kvadrata u Zemunu, a ovog puta posrećilo se Branislavu Miodragu iz Šida, a račun je bio 635 dinara.

U izvlačenju dobitnika pomogla je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.


Foto: printscreen


 


Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je ovo velika stvar za građane Srbije, i da je do sada 230 miliona računa sakupljeno.

– Važno je da su građani shvatili da je važno da uzimamo račune i da se borimo protiv sive ekonomije. Preko 800.000 računa uđe u sistem preko aplikacije za ovu nagradnu igru – rekao je on na početku emisije.

Voditelj Slobodan Šarenac rekao je da je od poslednjeg izvlačenja do sada stiglo više od 140 miliona računa, a šansu da dobije stan ima skoro milion građana Srbije.

Tokom ukupno pet izvlačenja, do 11. novembra, građanima će biti podeljeno 10 stanova. Stanovi koji se dodeljuju u ovom drugom krugu nagradne igre su u naselju Zemunske kapije, šest stanova, a četiri su u bloku 63 na Novom Beogradu.


Foto: printscreen


 


Pravo učešća u nagradnoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji, koji preko instalirane aplikacije “Uzmi račun i pobedi” registruju svoje fiskalne račune bez obzira na njihove iznose.

Ovu aplikaciju je do sada inače instaliralo više od milion građana.

Prema podacima sa sajta Poreske uprave za nagradnu igru je stiglo više od 244 miliona računa. U proseku se dnevno pošalje oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je 1.046 dinara.

Izvlačenja u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” biće organizovana svake subote od 14. oktobra do 11. novembra, na prvom programu RTS-a sa početkom u 18 časova.

Fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja učestvuju toga dana u izvlačenju, a oni registrovani nakon tog vremena i koji nisu izvučeni učestvuju u narednom izvlačenju.


Foto: www.uzmiracun.rs


 


Ukupna vrednost nagradnog fonda nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” iznosi 1.682.035,07 evra. Nagradni fond čini 10 stanova u Beogradu koji će biti podeljeni u pet izvlačenja i to:

– Prvo izvlačenje 14. oktobra 2023 – Jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu

– Drugo izvlačenje 21. oktobra 2023 – Jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu

-Treće izvlačenje 28. oktobra 2023 – Dva dvosobna stana u Beogradu

– Četvrto izvlačenje 4. novembra 2023 – Dvosoban i trosoban stan u Beogradu

– Peto izvačenje 11. novembra 2023 – Trosoban i četvorosoban stan u Beogradu

Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” kako je ranije kazao ministar finansija Siniša Mali značajna je za fiskalni sistem Srbije, jer kako je naveo što su uređenije finansije, to je budžet veći, te preostaje više novca za povećanje plata i penzija, za jednokratna davanja i za izgradnju auto-puteva, bolnica, škola.

Danas počinje drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi": Stanovi koji se dele su u ovim naseljima

Društvo

Drugi krug nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2023” počinje danas i tokom pet izvlačenja, do 11. novembra, građanima će biti podeljeno 10 stanova.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja