NaslovnaPLANETARusi najavili osvetu! Nad našim glavama vodiće se brutalan rat! Zapad će...

Rusi najavili osvetu! Nad našim glavama vodiće se brutalan rat! Zapad će zbog ovog poteza platiti strašnu cenu!

Zapadni kvazicivilni sateliti u kosmosu koji se koriste u sukobima mogli bi da postanu „legitimna meta“ za uzvratni udar, rekao je u intervjuu ruskim novinarima Vladimir Ermakov, direktor odeljenja za kontrolu naoružanja pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

Prethodno su SAD i Ukrajina više puta izjavljivale da sarađuju u obezbeđivanju podataka sa američkih satelita za potrebe Oružanih snaga Ukrajine. Takve usluge bile su uključene u jedan od paketa vojne pomoći Kijevu.

U međuvremenu, u septembru, kompanija Maxar je objavila da su njeni komercijalni sateliti dva puta snimili Sevastopolj. Konkretno, 19. septembra, Sevastopolj je snimio satelit “WorldView-3”, a sledećeg dana – “WorldView-3”.

U vreme lansiranja, sateliti su imali najveću prostornu rezoluciju od bilo kog komercijalnog satelita, omogućavajući veoma detaljne slike. Tri dana nakon snimanja, 22. septembra, Kijev je pokrenuo raketni napad na Sevastopolj. Tada su, kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, PVO sistemi oborili pet projektila, oštećena je zgrada istorijskog sedišta Crnomorske flote, a jedan vojnik je poginuo.

– Kvazicivilna infrastruktura u svemiru sasvim logično bi mogla da bude legitimna meta za uzvratni udar. Kao rezultat delovanja zapadnih zemalja, održivost miroljubivih kosmičkih aktivnosti je izložena neopravdanim rizicima, kao i brojnim socio-ekonomskim procesima na Zemlji, od kojih zavisi dobrobit ljudi, pre svega u zemljama u razvoju – dodao je on.

Prema njegovim rečima, ovakva provokativna upotreba civilnih satelita, u najmanju ruku, postavlja pitanja u kontekstu Ugovora o svemiru iz 1967. godine, koji predviđa isključivo miroljubivo korišćenje svemira, i zahteva najozbiljniju osudu međunarodne zajednice.

Masakr! Putin se oglasio o Ukrajini i saopštio zastrašujuće vesti!

STRAVIČNO

Gubici Ukrajine tokom kontraofanzive u poređenju sa gubicima ruske vojske su otprilike osam prema jedan, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja