NaslovnaPLANETAŠolc zagrmeo na Hezbolah i Iran, pa im poručio: ''To je crvena...

Šolc zagrmeo na Hezbolah i Iran, pa im poručio: ”To je crvena linija, ne mešajte se!”

Nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je danas na sprečavanje eskalacija na Bliskom istoku i upozorio libansku militantnu organizaciju Hezbolah i Iran da se ne mešaju u sukob između Izraela i palestinskog Hamasa.

– Izričito upozoravam Hezbolah i Iran da se ne mešaju u konflikt – rekao je Šolc na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa jordanskim kraljem Abdulahom u Berlinu, preneo je Rojters.

Kralj Abdulah je ukazao na to da ne treba terati palestinske izbeglice u Egipat ili Jordan, dodajući da humanitarna situacija mora da se reši unutar Pojasa Gaze i Zapadne Obale.

– To je crvena linija, jer mislim da je to plan nekih od dežurnih krivaca da pokušaju i stvore de fakto stvari na terenu. Bez izbeglica u Jordanu i Egiptu – rekao je Abdulah na konferenciji za novinare.

Ovo nije dobro! Putin zvao Netanjahua, dobio zastrašujući odgovor! Lider Izraela najavio najgori mogući scenario!

DO SAMOG KRAJA

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom sinoćnjeg razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao je da će Izrael nastaviti borbu u Pojasu Gaze sve dok Hamas ne prestane da predstavlja pretnju, saopštio je kabinet premijera.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja