NaslovnaPLANETAUdarno! Ubijen terorista iz Brisela!

Udarno! Ubijen terorista iz Brisela!

Osumnjičeni za teroristički napad u Briselu ubijen je u utorak ujutru tokom policijske intervencije u prestonici, javljaju belgijski mediji.

Osumnjičeni za teroristički napad u Briselu ubijen je u utorak ujutru tokom policijske intervencije u prestonici, javljaju belgijski mediji.

Osumnjičeni je upucan u kafiću u Sharbeku, potvrđeno je za nieuwsblad.be.

Svedok je video Abdeslama Lasuda u kafiću u blizini zgrade koja je pretražena u ponedeljak uveče.

Kada je stigla policija, došlo je do pucnjave, tokom koje je napadač ubijen.

Oružje korišćeno u napadu u ponedeljak uveče pronađeno je na istoj lokaciji.

Od poginulog osumnjičenog trenutno se uzimaju otisci prstiju kako bi se sa apsolutnom sigurnošću utvrdio njegov identitet.

Da podsetimo, dvoje državljanja Švedske ubijeno je, a jedna osoba je ranjena, u pucnjavi u ponedeljak uveče u centru Brisela.

Osumnjičeni za sinoćnji napad u Briselu, ranije je bio optužen za terorizam u Tunisu, preneli su danas belgijski mediji. Na videu koji je snimio lokalni stanovnik vidi se kako napadač, obučen u fluorescentnu narandžastu jaknu, sa belom kacigom na glavi, drži vatreno oružje, prenosi dnevnik Brisel Tajms.

Nakon što je sišao sa skutera kojim se dovezao, napadač je u utorak oko 19.15 ispalio više hitaca na ulici pre nego što je ušao u obližnju zgradu jureći za ljudima koji su počeli da beže.

More footage of the Islamist terrorist in Brussels

He rides around his scooter and fires his automatic rifle at will. How is it possible that the police have lost track of him

The person filming is laughing and seems to think it's funny. Can anyone translate what he is saying? pic.twitter.com/IATaLFjqc2

— Visegrád 24 (@visegrad24) October 17, 2023


Fudbalska utakmica belgijske i švedske fudbalske reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine prekinuta je, a navijačima je preporučeno da ostanu na tribinama i da ne napuštaju stadion.

Ubijeni su navijači švedske nacionalnosti, a ranjen je lokalni taksista koji je nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici, u stabilnom stanju, navodi briselski dnevnik.

Gde je Sharbek?

Sharbek je opština u Belgiji u regionu Brisel. Prema proceni iz 2007. u opštini je živelo 113.493 stanovnika.

Ono što je zanimljivo jeste da je 52,78 posto stanovništva u ovoj opštini iz neevropskih zemalja (pretežno Maroka i Turske), 21,13 posto je iz druge evropske zemlje (uglavnom Bugarske, Rumunije, Francuske, Španije i Poljske), dok domaće stanovništvo Belgije čini 18,46 posto.

Prema podacima od 1. januara 2020. godine, ovako izgledaju zajednice migranata sa više od 1.000 ljudi: Bugarska – 5.728, Rumunija – 5.072, Maroko – 4.463, Francuska – 4.275, Turska – 3.266, Španija – 3.041, Poljska – 2.781, Italija – 2.850, Sirija – 1.754, Portugal –  1.435, Gvineja – 1.325.

Sharbek ima veliku koncentraciju imigranata iz drugih zemalja

Panika u Briselu! Policija upala u stan teroriste, otkriveni šok detalji!

NIJE MU PRVI PUT

Dvoje državljana Švedske ubijeno je u napadu u Briselu u ponedeljak uveče. Osumnjičeni napadač, državljanin Tunisa, koji je ilegalno boravio u zemlji, i dalje je u bekstvu.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja