NaslovnaSTARSŽene su najraspoloženije za vođenje ljubavi u ovo doba dana

Žene su najraspoloženije za vođenje ljubavi u ovo doba dana

Da li ste ikada poželeli da vodite ljubav sa partnerom, ali on nije bio raspoložen? Sigurni smo da vam se ovo bar jednom desilo, a verovatno i više puta. Razlog tome treba tražiti u mnogim faktorima, a jedan od najvažnijih je činjenica da muškarci i žene uglavnom nisu raspoloženi za vođenje ljubavi u isto doba dana.

Muškarci i žene su veoma različiti na mnogo načina, a stručnjaci su takođe otkrili da u zavisnosti od pola želimo seks u potpuno različito vreme.

Kompanija koja se bavi prodajom seksualnih igračaka Lovehoney sprovela je anketu s ciljem da sazna kada muškarci, a kada žene najviše uživaju u seksu.

Skoro 70% žena žalilo se da njihovi partneri nisu raspoloženi za seka kada njima najviše odgovara da vode ljubav.

U koje vreme su žene i muškarci najraspoloženiji za seks?

Muškarci su u anketi otkrili da više vole da započnu dan seksom. Oni su najraspoloženiji za ovu aktivnosti između 6 i 9 časova. Konkretno, kada bi izračunali prosek njihovih odgovora, ispalo bi da je 7 časova i 54 minuta ujutru najidealnije vreme za seks.

Žene su, s druge strane, sušta suprotnost. Na osnovu istraživanja, oni preferiraju da vode ljubav uveče, između 23 časa i 2 časa ujutru. U proseku su najraspoloženije u 23 časa i 21 minut.

Šta to znači za vaš seksualni život?

Rezultati ankete ukazuju da muški i ženski libido stoga nisu vremenski sinhronizovani, ali to ne znači da vi i vaša bolja polovina nikada nećete naći trenutak kada oboje želite seks.

Posebno kod žena, raspoloženje zavisi od mnogih faktora, a naročito od toga kakav odnos imaju sa partnerom i kako se i same osećaju u sopstvenom telu. Libido takođe zavisi od aktivnosti hormona i načina života.

Partneri mogu da uživaju u seksu bez obzira na dobar dana, ako su oboje fizički i psihički zdravi, osećaju se dobro i imaju dobar međusoban odnos, pun brižnosti i poštovanja.

Izvor: Aktivni.si

izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja