NaslovnaREGIONDetalji jezive nesreće kod Splita, vozač i ranije pokušao da pregazi policajca

Detalji jezive nesreće kod Splita, vozač i ranije pokušao da pregazi policajca

Mesto Prugovo kod Splita od utorka uveče zavijeno je u crno. U susednom Konjskom, na državnom putu DC 56, oko 20 sati došlo je do stravične saobraćajne nesreće tri vozila, u kojoj su život izgubile dve sestre, A. B. (36) i A. B. (55), dok je glavni krivac udesa G.J. (47), pod vidnim uticajem alkohola, pešice pobegao u noć.

Nakon nešto više od sat vremena od nesreće, dok je policija na mestu nesreće obavljala uviđaj na kojem su svoj doprinos dali i lokalni vatrogasci režući lim i osvetljavajući prostor, odbegli vozač lociran je u vlastitoj kući. Bilo je oko 21.20 sati kad su mu policajci, naoružani do zuba, pokucali na vrata porodične kuće. Iako je vrata zaključao i odbijao da izađe, pritom se oglušujući na policijska naređenja, interventna mu je na silu upala u kuću.

Prizor uniformisanih ljudi tom pijanom 47-godišnjaku nikako se nije sviđao pa je odbijao i dalje da postupi po njihovim naređenjima, tako da su policajci nad njim bili primorani da uporabe sredstva prisile. Odmah je podvrgnut alkotestu, koji je pao, pa je prenoćio u splitskoj bolnici na trežnjenju, a kako su mu ujedno utvrđene povrede u vidu frakture prsne kosti, na kraju je hospitalizovan zbog teških povreda. Kada bude otpušten s lečenja, 47-godišnjaka će preuzeti splitska policija kako bi nad njim sprovela istraživanje te ga kazneno prijavila za izazivanje saobraćajne nesreće s dvostrukim smrtnim ishodom, kao i za beg s mesta nesreće.

I ranije divljao automobilom


Vozač kombija Mercedes odgovoran za još jednu tragediju na dalmatinskim ulicama, i nedavno je izašao iz zatvora jer je pijan divljao automobilom te je potom pokušao pregaziti policajca!


Tada mu je izmerena prilična količina alkohola u krvi, 1,8 promila – pokušao je autom zgaziti policajca koji je stigao na intervenciju i samo zahvaljujući brzim refleksima policajca koji se bacio pored puta, nije došlo do tragedije. Protiv njega je 2016. godine podignuta optužnica, a kako su potvrdili na splitskom Opšinskom sudu, 2020. godine donesena je i presuda.

– Kad smo saznali za nesreću, ostali smo zatečeni. Poginule sestre bile su predivne osobe, iz divne porodice. Njihovi roditelji imaju još dece, ali ovo će ih dotući. Obe su bile jako vredne, radile su u Splitu za dve poznate kompanije. A ono što nas najviše rastužuje jest činjenica da su poginule osobe bile jako oprezne u saobraćaju, a poginule su zbog osobe koja je očigledno svesno sela pijana za volan ne mareći za druge – kaže meštanka Prugova.

Drugi sused poginulih sestara kaže da su bili na mestu tragičnog događaja kako bi zapalili sveće.

– Pločnik je sav išaran tragovima guma i prepun razbijene plastike. Bila je čak i tablica auta na travnjaku, samo ne znam je l‘ to od sestara ili od muškarca koji je nesreću skrivio. Sudeći prema svemu, vozač koji je skrivio nesreću naišao je jako velikom brzinom, a tu je ograničenje, kao što se može videti 30 km/h zbog radova. Bolje mi je da ćutim što se njega tiče. Dovoljno je samo reći da je bilo pitanje vremena kad će se ovakvo nešto dogoditi i da njegova deca nisu zaslužila da sada ovo sve proživljavaju jer ovakva tragedija, kad se skrivi, zna se da je za zatvor – zaključuje drugi stanovnik Prugova.

Prema poslednjim informacijama, do nesreće je došlo kada se 47-godišnjak vozeći kombi “mercedes” zabio u zadnji deo fijata u kojem su bile sestre i u tom je trenutku iz suprotnog smera naišla “dačija daster”.

Kurir.rs/Jutarnji list/24sata

Bonus video:

00:20

Kombi pregazio dete na Karaburmi

Kurir

Izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja