NaslovnaVESTI"Iznenada sam osetila bol u stopalu i ugledala zmiju koja se uvijala...

“Iznenada sam osetila bol u stopalu i ugledala zmiju koja se uvijala kraj moje noge!” Ispovest Dragane iz Niša koju je ujeo poskok! (FOTO)

Pre dve nedelje Draganu je ujeo poskok dok je radila reportažu na izletištu Vidrište u selu Miljkovac nedaleko od Niša. Kako kaže, imala je “bliski susret” sa odraslom jedinkom poskoka, zbog kojeg i nakon dve nedelje ne može normalno da hoda.

Prema njenim rečima, ovo izletište je na Gugl recenzijama opisano kao odlično mesto za izlete za sve uzraste, a bas tu je nju ujeo opasan gmizavac.

– Pre nekoliko godina opština Crveni Krst postavila je više desetina drvenih letnjikovaca, napravljena je betonska staza do ostataka srednjevekovnog utvrđenja Miljkovačke kule. Poznati niški ugostitelj ponudio je gostima specijalitete iz prirode, a izgrađen je i asfaltni put kako bi im se olakšao dolazak. Najavljena je izgradnja bazena radi eksploatacije izvora lekovite vode uz očekivanje da će ovo mesto privući ne samo domaće već i posetioce iz inostranstva – priča Dragana.

Dragana se na ovom mestu našla početkom oktobra radi reportaže o tragačima za blagom po kojem je Miljkovac ušao u legendu. 

– Na tom mestu toga dana bile su na stotine izletnika, neki su se kupali u izvoru lekovite vode, drugi roštiljali, treći šetali… Jednom rečju, uživali u prirodi u skladu sa svojim željama. Ja sam sa prijateljicom odlučila da se popnem do Miljkovačke kule, kako bih napravila fotografije izbliza. Mada sam verovala u zabludu da se zmije ljudima sklanjaju s puta, ipak sam očima pretraživala staze koje su utabali turisti, što je izgledalo kao mera nepotrebnog opreza, jer na toj trasi ničeg sumnjivog nije bilo. Još opreznija sam bila u blizini same kule, znajući da su kamenjari i zmije dobri prijatelji, ali ni na tom mestu nije bilo ničega što bi opravdalo pritajene strahove – kaže ova Nišlijka.

U pratnji mnogobrojnih izletnika i sa prijateljicom koja joj je tog dana ponudila društvo, spuštala se stepenicama ka livadama sa letnjikovcima.

– Ne zagledajući mnogo ispred sebe, računajući da je betonska staza puna ljudi bezbedna za šetače. Iznenada sam osetila bol u stopalu i ugledala zmiju koja se uvijala kraj moje leve patike. I, ako od realnih parametara veličine odbijemo koji procenat zbog one narodne “u strahu su velike oči”, ostalo je dovoljno da se komotno moglo reći da me je napao “kapitalac”. Debeo kao palac odraslog čoveka, zamašne dužine i sa karakterističnom šarom na leđima – ističe Dragana i dodaje da joj je jasno stavio do znanja da je “nagrabusila”.


>

D.K.

Pogledaj galeriju

D.K.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja