NaslovnaVESTI"Jeleni želim dobro zdravlje, srećan sam za svako dete!" Vučić najavio: Do...

“Jeleni želim dobro zdravlje, srećan sam za svako dete!” Vučić najavio: Do kraja 2024. u svakoj opštini mamograf!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Kine, gde je danas potpisano više važnih sporazuma između Srbije i zemlje domaćina, i tom prilikom saopštio da je Jelena Stojiljković (21) iz Velikog Gradišta, koja boluje od cistične fibroze primiće neophodan lek o trošku države.

Komisija za retke bolesti Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje je na današnjem zasedanju odobrila da Jeleni Stojiljković, bude obezbeđena terapija lekom Trikafta.

– U prethodnim godinama smo mnogo toga promenili, uložili mnogo u zdravlje ljudi. Uložili smo u dva klinička centra, sada se gradi i rekonstruiše KC Vojvodine, posle toga ide Kragujevac, mnogo bolnica, značajno uvećanje plata medicinskim radnicima. Najnovija oprema, jer moramo da zaštitimo život naših majki, žena. Magnetne rezonance, gledaćemo da u narednim godinama to sve uradimo, onda postoji mogućnost da naši lekari brže reaguju, mnogo sam ponosan na to – rekao je Vučić i dodao:

Foto: Shutterstock

 

 

– Ja sam ponosan na to. Mi smo u prethodnim godinama mnogo uložili u zdravlje ljude. Mnogo bolnica, značajno uvećanje plata u zdravstvu, nabavili najnoviju opremu. Moraju da imaju mamografe u svakoj opštini, da izbacimo liste čekanja. Jeleni želim dobro zdravlje, kao što sam srećan za svako dete, malog Lava i druge.

– Ako su oni uložili jedan dinar, mi smo 115. To su ogromne razlike i ponosan sam na Srbiju koja to može da izdrži, za lečenje dece, to su za nas velike stvari.


Foto: Printscreen/PinkTV


 


 

– Ja sam danas bio jedan od retkih koji je zapisivao, a mnogi misle da je to usputna politička priča. Pravio je neverovatna poređenja, zapisivao sam. Niko za sebe ne misli da je glup. Njegov način razmišljanja je toliko ispred mog, toliko je obrazovaniji od mene, zapisivao sam da bih bar deo toga mogao da prenesem novim generacijama – zaključio je predsednik Vučić govoreći o razgovorima sa liderom Kine Si Đinpingom.

Mukama je došao kraj! Država odobrila lek za lečenje Jelene Stojiljković

Društvo

Komisija za retke bolesti odobrila je lek za Jelenu Stojiljković iz Velikog Gradišta, saznaje Informer!

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja