NaslovnaSTARSPovećajte izdržljivost u krevetu uz pomoć ovih deset namirnica

Povećajte izdržljivost u krevetu uz pomoć ovih deset namirnica

Sigurno želite da vaše zadovoljstvo u krevetu traje što je duže moguće, zbog čega ćemo vam u nastavku otkriti koje sve namirnice vam mogu pomoći u povećanju izdržljivosti i uzbuđenja kada s voljenom osobom vodite ljubav.

Ako spremate večeru za Dam zaljubljenih, sledeće namirnice obavezno uključite u svoj meni.

Lubenica

Lubenica je bogat izvor L-citrulina, neesencijalne aminokiseline koju telo pretvara u L-arginin. Ovo stimuliše procese u telu koji dovode do povećanog dotoka krvi u penis i jačaju erekciju.

Čili

Večeru lagano začinite čilijem, ali ne preterujte kako vaš partner ne bi pobegao od stola. Čili sadrži kapsaicin. Ovaj sastojak čini obrok ljutim, a on utiče i na poboljšanje cirkulacije. Kada ga okusite, osetićete da vam srce brže kuca, a u vašem telu će početi da se oslobađaju endorfini – hormoni sreće.

Jabuka

Možda niste znali, ali jabuka može povećati vašu seksualnu izdržljivost. To se dešava zbog antioksidansa flavonoida, koji povećava oksidativnu moć – maksimalnu količinu kiseonika koju mišići koriste. Zahvaljujući ovom efektu, primetiće da niste toliko umorni i da možete duže da izdržite.

Đumbir

Đumbir poboljšava dotok krvi u sve delove tela, što je neophodno za seskualno uzbeđenje, a osim toga dobar je i za zdravlje srca.

Losos

Bogat je izvor omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u proizvodnji azotnog oksida, koji može poboljšati erektilnu funkciju kod muškaraca. Uzbuđenje takođe može biti veće kod žena ako redovno jedu ovu vrstu ribe.

Banane

Ugljeni hidrati će vam dati puno energije, a kalijum će opustiti vaše mišiće i omogućiti vam da uživate u bilo kojoj pozi, a da vas ne ometaju grčevi u mišićima.

Ovsena kaša

Verovatno je jedete za doručak i ne povezujete je baš sa užicima u krevetu, ali ovsena kaša je najbogatiji izvor aminokiselina od svih žitarica. One se koriste za lečenje erektilne disfunkcije i mogu produžiti vašu erekciju.

Orašasti plodovi

Pistaći, kikiriki i orasi sadrže aminokiselinu L-arginin, koja pomaže u proizvodnji azotnog oksida, koji (kao što smo već pomenuli) održava erekciju dugo vremena.

Kinoa

Kinoa, između ostalog, sadrži dosta proteina, ali su ovoga puta važnija vlakna. Pošto ih telo dugo vari, daju vam mnogo energije i ne morate da brinete da ćete se prebrzo umoriti.

Avokado

Bogat je izvor vitamina B koji ublažava stres, tako da nećete morati previše da brinete o tome kako će proći veče. Nezasićene masti pomažu u poboljšanju protoka krvi u celom telu, uključujući i ka vašem polnom organu.

Izvor: Aktivni.si

izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja