NaslovnaPLANETARuski Jevreji beže od mobilizacije u Izraelu, oni bi da se vrate...

Ruski Jevreji beže od mobilizacije u Izraelu, oni bi da se vrate u Rusiju i da ratuju za Putina, a ne protiv Hamasa!

Ruski Jevreji koji imaju dvojno državljanstvo traže da dođu u Rusiju i žele da ih mobiliše Moskva, a ne Tel Aviv, piše piše Lenta.ru pozivajući se na tvrdnje ruskog ambasadora u Izraelu Anatolija Viktorova.

Viktorov je istakao da ne bi želeo da posebno komentariše ovu situaciju, jer bi to moglo da utiče na odbrambenu sposobnost zemlje.

Da sve bude još intereesantnije, stotine ruskih jevreja je upravo pobeglo iz Rusije sa početkom Specijalne vojne operaccije u Ukrajini. Oni su po svaku cenu tada želeli da izbegnu mobilizaciju i učešće u ratu protiv Kijeva. 

Podsetimo, Hamas je 7. oktobra ispalio nekoliko hiljada raketa na Izrael i najavio početak operacije Al-Aksa poplava. Hiljade militanata napalo je izraelsku teritoriju, zaplenivši ogromne količine vojne opreme i otevši više stotina talaca. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je odmah potom  objavio da je zemlja u ratnom stanju.

Tel Aviv je odgovorio operacijom pod nazivom “Gvozdeni mačevi”, a jedan od njenih ciljeva je bio uništenje Hamasa. Izraelsko vazduhoplovstvo izvelo je udare na stotine ciljeva Hamasa u Pojasu Gaze.

Izraelski savet za nacionalnu bezbednost odlučio je da prekine snabdevanje tog sektora vodom, hranom, robom, strujom i gorivom. Izrael je 13. oktobra rekao UN da 1,1 milion Palestinaca mora da se evakuiše u južnu Gazu u roku od 24 sata pre kopnene operacije u  Gazi .

Teći će reke krvi, kreće "Ukrajina 2"! Izrael okupio stotine hiljada vojnika, sledi obračun nezamislivih razmera!

SITUACIJA IZMIČE KONTROLI

Izraelska vojska saopštila je da je mobilisano 300.000 vojnika, dok je Izraelski ministar odbrane Joav Galan potpunu opsadu Pojasa Gaze.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja