NaslovnaPLANETAUkrajina više neće postojati, sada je sve jasno?! Rusija neće stati dok...

Ukrajina više neće postojati, sada je sve jasno?! Rusija neće stati dok ne dođe do…

Rusija ne postiže uspehe u vojnim operacijama kako je planirala zbog odustajanja od potpunog uništenja gradova Ukrajine, izjavio je vojni dopisnik Aleksandar Sladkov.

„Mnogi ozbiljni komandanti postavljaju pitanje: Možemo li pobediti u vojnom smislu bez upotrebe razornog oružja koja bi jednostavno srušila vojnu mašineriju podržavanu od strane NATO i nekih drugih zemalja.

Možemo li razrušiti tu vojnu ukrajinsku mašineriju? Da ga zna đavo, teško. Generalno, trebamo ići preko mrtvih tela i pepela. Ali mi ne postavljamo takav zadatak pred sobom, ne ratujemo kao što ratuju na Bliskom istoku. Možemo to sve srušiti, a onda otići. Bila su vremena kada su se takve varijante razmatrale. No, sada nije tako“, rekao je Sladkov.

Istakao je da se rat može završiti samo demilitarizacijom Ukrajine i kontrolom Rusije nad granicom sa Poljskom.

„Ići do granice i dok ne zatvorimo granicu s Poljskom, Mađarskom i Rumunijom, ne možemo ni voditi razgovore o okončanju vojnog konflikta.

Ili ako diplomatijom prisilimo ukrajinske vlasti da pristanu na demilitarizaciju, denacifikaciju i generalno raspored naših baza duž granice sa NATO. I neutralni status. Onda – možda“, dodao je vojni dopisnik.

Šta se dešava u Nemačkoj? Zašto je Berlin naredio hitnu izgradnju graničnih punktova?

Planeta

Nemačka planira da uvede stacionarne kontrole na granicama sa Poljskom, Švajcarskom i Češkom, kao i da proširi granične kontrole sa Austrijom, koje su uvedene još 2015. godine, saopštila je nemačka vlada.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja