NaslovnaRAZONODAAliša Kiz optužena za slanje šifrovanih poruka Hamasu

Ališa Kiz optužena za slanje šifrovanih poruka Hamasu

Slavnu pevačicu Ališu Kiz optužuju da je na instagramu podržala Hamas, šifrovanom porukom. Muzička zvezda obrisala je spornu poruku pa se ponovo oglasila. Evo šta je bilo sporno i koji detalj je izazvao skandal.

Grupa StopAntisemitism optužila je Ališu Kiz zbog “‘bolesne ode terorističkim napadima Hamasa na Izrael” nakon što je na Instagramu pitala fanove da li bi trebalo da se bavi paraglajdingom.

foto: Profimedia

Pevačica Ališa Kiz čiji je suprug producent Sviz Bits musliman, brzo je obrisala tu objavu i rekla da je njena poruka “POTPUNO nepovezana sa brutalnim ratom”.

Ališu Kiz optužuju da je na Instagramu objavila šifrovanu poruku podrške Hamasu, a njenu fotografiju u kožnoj jakni sa zelenim, crnim i belim detaljima neki su povezali sa bojama zastave Palestine.

Pevačica je uz tu poruku napisala sledeće: “Pitanje- šta biste radile kada se ne biste plašili bilo čega? Recite mi svoju istinu. Ja sam bavila oko na paraglajding”.

StopAntisemitism optužuju je da je tako “suptilno” pomenula paglajding koji je Hamas koristio u napadu na Izrael sedmog oktobra. Ova organizacija je na Tviteru napisala:

“U sada izbrisanom tvitu Ališa Kiz deli IG objavu o pokušaju da se bavi paraglajdingom, kada se ne bi bojala.

In a now deleted tweet, Alicia Keys shares an IG post about trying paragliding if she wasn’t afraid. Is this some sick ode to the Hamas terrorists that infiltrated Israel, killed over 1300 people, beheaded babies, raped women, and kidnapped Holocaust survivors @aliciakeys? pic.twitter.com/FDEul889LP


— StopAntisemitism (@StopAntisemites) October 16, 2023

“Da li je ovo neka bolesna oda teroristima koji su se infiltrirali u Izrael, ubili preko 1.300 ljudi, odrubili glave bebama, silovali žene i oteli one koje su preživeli holokaust?”. U pitanju je tagovan profil pevačice.

Ališa Kiz je potom na Instagramstoriju istakla: “Objava koju sam ranije podelila bila je POTPUNO nepovezana sa nedavnim razornim gubitkom nevinih života. Srce mi se slama… Molim se i zalažem se za mir”.

Podeljene reakcije na poruku Ališe Kiz

Čuveni muzičar Gaj Oseri koji je rođen u Izraelu brani Ališu Kiz na Instagramu:

“Mogu da potvrdim bilo kome u svojoj zajednici, koji to treba da čuju: nije istina. Postojala je određena reč u njenoj objavi koju naša zajednica u ovom vrlo bolnom trenutku smatra “okidačem”, ali apsolutno nije ni na koji način povezana (sa sukobom).

Razgovarao sam sa Ališom i ona je bila šokirana kada je saznala šta ta reč implicira i odmah ju je obrisla. Ališa je uvek bila borac za sva ljudska prava. Duže od decenije izbliza gledam njen pozivan uticaj u svetu. Njen humanitarni rad odražava njenu empatiju i srce”.

Komičar Elon Gold poručio je da “Ališa Kiz mora to sama da dokaže, mora da se oglasi povodom napada Hamasa”. On ne sumnja u njeno dobro srce, ali napominje da pevačica ne treba da ćuti o ovoj temi.

Ališa Kizfoto: Printscreen

Voditeljka podkasta Džordana Horn Gordon odgovorila je takođe na izjavu Gaja Oserija ističući d abi pevačica trebalo da objavi ispravljen početni post: “ispalo je vrlo, vrlo drugačije od onoga što govorite. Sa poštovanjem: samo brisanje u eri skrinšotova nije izvinjenje, niti to što prijatelj Jevrej istupa napred u vaše ime”.

Na mrežama komentarišu: “Boje na njenoj jakni. Previše slučajnosti da bi bila slučajnost”, “Pogledajte boje koje nosi, pominjanje paraglajdinga, čak s emotikonom očne jabučice… znala je TAČNO šta radi”. Drrugi ističu da ne treba žuriti sa osudama, piše Daily mail.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:17

ISKLJUČENJE STRUJE I VODE U GAZI POVEZANO SA TAOCIMA? Šahrimanjan Obradović: Pritiskaju Hamas, ali i stanovništvo zbog informacija

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja