NaslovnaPLANETAGreta Tunberg sa pajtosima blokirala auto-put! Momentalno uhapšena u Londonu

Greta Tunberg sa pajtosima blokirala auto-put! Momentalno uhapšena u Londonu

Greta Tunberg je uhapšena nakon što se pridružila stotinama demonstranata koji su se okupili u hotelu sa pet zvezdica u Londonu u utorak ujutro da osude sastanak pod nazivom “Oskari nafte”.

Snimak pokazuje švedsku klimatsku aktivistkinju kako je policija stavlja u zadnji deo kombija nakon što je učestvovala u protestima koji su blokirali ulaze u InterContinental Park Lane, mesto održavanja Energetske inteligencije (EIF), koji okuplja rukovodioce fosilnih goriva i ministre vlade.

 

🇬🇧 | EN VIDEO: La activista medioambiental Greta Thunberg es arrestada en Londres tras protestar en frente de una cumbre empresarial dedicada al petróleo. pic.twitter.com/wkQ00i5suV

— UHN Plus (@UHN_Plus) October 17, 2023

 

Kritičari su događaj nazvali “konferencijom o naftom novcu”, u znak pažnje na njen prethodni naziv, konferencija o nafti i novcu.


Foto: Tanjug/AP


 


 

“Iza ovih zatvorenih vrata na konferenciji o nafti i novcu, političari bez kičmenice prave dogovore i kompromise sa lobistima iz destruktivnih industrija, industrije fosilnih goriva”, rekla je Greta, prenosi Guardian.


Foto: Tanjug/AP


 


 

Metropoliten policija je saopštila da je pet osoba uhapšeno i zadržano zbog sumnje da su ometali autoput.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja