NaslovnaPLANETAIzraelske zastave gore širom Nemačke - cena podrške Berlina Tel Avivu!

Izraelske zastave gore širom Nemačke – cena podrške Berlina Tel Avivu!

Izraelske zastave su srušene i zapaljene u nekoliko gradova širom Nemačke, javili su lokalni mediji pozivajući se na policiju i zvaničnike. Zastave su okačene ispred gradskih skupština i drugih javnih zgrada u znak solidarnosti sa Izraelom.

Samo u saveznim državama Severna Rajna-Vestfalija i Baden-Virtemberg, zastave su vandalizovane u najmanje 12 gradova, navodi informativni program Tagesšau. U ponedeljak uveče, muškarac je skinuo izraelsku zastavu istaknutu na stubu ispred gradske skupštine u Ahenu i zapalio je. U Vitenu je zastava dva puta skinuta, poslednji put u petak uveče, dok je zastava istaknuta ispred protestantske crkve u Bad Saekingenu gađana jajima.

Policija je za list Bild saopštila da je pijani muškarac u 50-im godinama pokušao da sruši zastavu u gradu Pirna (Saksonija), ali su ga policajci zaustavili. Izraelski nacionalni simboli su skinuti, ukradeni ili uništeni u Majncu (Rajna-Palatinat), Erfurtu (Tiringija), Štralzunu (Meklenburg-Zapadna Pomeranija) i Štadeu (Donja Saksonija), između ostalih mesta.

– Snažno osuđujem napad na našu gradsku skupštinu i nadam se da će policija istražiti incident – izjavila je gradonačelnica Hartlef. Ona je dodala da će grad „nastaviti da pokazuje našu solidarnost sa Izraelom i pustiti zastavu na istorijsku gradsku skupštinu uprkos i upravo zbog ovog napada”.

U nekim slučajevima, službenici su uspeli da identifikuju počinioce. U Šverinu (Meklenburg-Zapadna Pomeranija), osumnjičeni je 17-godišnji muškarac iračkog porekla, koji je delovao u grupi ljudi, od kojih su neki bili „migrantskog porekla”, saopštila je policija.

Krađa i skrnavljenje nacionalnih zastava je krivično delo u Nemačkoj, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora. Pored akcija protiv izraelskih zastava, policija je u sredu saopštila da su na delovima Berlinskog zida ispisani kukasti krst i reči “Ubij Jevreje”.

Nemačka je od prošle nedelje doživela talas antisemitskih incidenata dok političari i zvaničnici izražavaju podršku Izraelu nakon napada militantne grupe Hamas, u kojem je ubijeno više od 1.300 Izraelaca. Izrael je odgovorio vazdušnim napadima na Gazu, ubivši 2.750 ljudi, prema palestinskim zvaničnicima.

Propalestinske demonstracije zabranjene su u nekoliko nemačkih gradova iz straha od izražavanja ekstremističkih osećanja.

Ovo nije dobro! Putin zvao Netanjahua, dobio zastrašujući odgovor! Lider Izraela najavio najgori mogući scenario!

DO SAMOG KRAJA

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom sinoćnjeg razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao je da će Izrael nastaviti borbu u Pojasu Gaze sve dok Hamas ne prestane da predstavlja pretnju, saopštio je kabinet premijera.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja