NaslovnaNAJNOVIJEMaske su pale! Tektonski potres u Vašingtonu zbog Rusije: Ceo svet sada...

Maske su pale! Tektonski potres u Vašingtonu zbog Rusije: Ceo svet sada zna ko su Amerikanci

Zamenik ambasadora Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je da odluka SAD da blokiraju rezoluciju i Gazi u savetu bezbednosti veliki spoljnopolitički promašaj.

– Maske su pale. Ma koliko Amerikanci pokušavali da se prikažu kao mirotvorci, na kraju nisu uspeli. Ogroman spoljnopolitički promašaj Vašingtona – prokomentarisao je on na Telegramu.

Nebenzja: Licemerje i dvostruki aršini SAD

Stavljanje veta SAD na brazilski nacrt rezolucije o palestinsko-izraelskom sukobu predstavlja licemerje i dvostruke standarde Vašingtona, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti svetske organizacije o situaciji na Bliskom istoku.


– Od samog početka, ne protiveći se u principu ideji o usvajanju humanitarne rezolucije Saveta bezbednosti, nisu bili baš zainteresovani za nju i samo su se nadali da će izvrnuti dovoljno ruku kako nacrt ne bi prošao i bez njihovog veta. Pošto je to na kraju propalo, morali su da izađu pred sve nas, zbacivši maske – rekao je Nebenzja.

Foto: Tanjug/AP


Vasilij Nebenzja

– Citiraću jučerašnju izjavu šefa američke korporacije ‘Lokhid Martin’ Džejmsa Takleta: ‘Nema nikakvog smisla sprečavati Izrael od vojne operacije. U čemu je poenta? U daljem razvoju našeg industrijskog kompleksa koji bi trebalo da čini više od 2% BDP-a. Postoje sukobi koje treba rešavati oružjem i mi smo spremni da to oružje obezbedimo’. Komentar je suvišan. To je cela suština američke politike od Bliskog istoka do Ukrajine ili Azijsko-pacifičkog regiona – objasnio je stalni predstavnik.

Nebenzja je istakao da svi oni koji nisu podržali ruski nacrt humanitarne rezolucije o Bliskom istoku snose deo odgovornosti za ono što se dogodilo u Pojasu Gaze.

Reagovala i Kina

– Kina je šokirana zbog toga što nije usvojen nacrt brazilske rezolucije o Gazi, u tako nešto je teško poverovati – rekao je ambasador Kine.

On je dodao i da je njegova zemlja razočarana toga što ruski amandmani na nacrt brazilske rezolucije o Pojasu Gaze nisu bili usvojeni, rekao je ambasador u UN.

Kina i Rusija šokirane! Amerika uložila veto na rezoluciju kojom se osuđuje rat Izraela i Hamasa

INTERES IZNAD SVEGA

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odbacio je rezoluciju Brazila, kojom se osuđuje rat između Hamasa i Izraela. Od 15 država članica SB UN, 12 je glasalo za, dve su bili uzdržane, uključujući Rusiju, prenosi francuska BFMTV. SAD, kao jedna od pet stalnih članica, glasale su protiv, što je bilo dovoljno da rezolucija ne bude usvojena.

sledeća vest

Izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja