NaslovnaHRONIKANagovorili prijatelja da zgazi staricu na biciklu! Bizaran zločin zbog imovinskih odnosa

Nagovorili prijatelja da zgazi staricu na biciklu! Bizaran zločin zbog imovinskih odnosa

Saša Stanojević (51) i njegov sin Danijel (25) iz Požarevca nagovorili su pre četiri godine prijatelja Aleksandra Đorđevića (25) da autom pregazi i ubije staricu Ružicu Mariju Kovač (78), s kojom su bili u sporu oko kuće!

Stariji Sanojević je zbog tog zločina pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora, kao i Đorđević, dok je Danijel kažnjen sa 20 godina. Time je potvrđena rekordna presuda koju je prethodno izrekao Viši sud u Požarevcu.

Sva trojica su uhapšeni ubrzo posle ubistva i istražiteljima su najpre priznali krivicu. Međutim, tokom suđenja su negirali optužnicu i prebacivali odgovornost jedan na drugoga. 

Đorđević je naveo da je hteo da učini “uslugu Stanojevićima za 400 evra i nov automobil”, jer su mu se oni požalili da imaju problema sa Ružicom, od koje su dve nedelje ranije kupili kuću:

– Saša i Danijel su početkom oktobra kupili staru ‘zastavu 101’, na koju su stavili lažne tablice. Zatim sam ja 14. oktobra, oko 17 sati, sačekao Ružicu u Dunavskoj ulici, dok je vozila bicikl od centra Požarevca prema njenoj kući. Dao sam pun gas i otpozadi je udario autom. Odvezao sam ‘zastavu’ do sela Mihajlovac kod Smedereva i tu je zapalio.

Foto: Informer/M. V.


Saša Stanojević podstrekao na ubistvo Ružice Kovač

Nesrećna Ružica je pronađena teško povređena pored puta. Prebačena je najpre u požarevačku bolnicu, a zatim na dalje lečenje u Beograd, gde je narednog dana preminula.

– Policija je odmah posle udesa pregledala snimke video-nadzora sa objekata duž puta, kojim se Đorđević kretao posle udesa, i tako je otkriven njegov identitet i lokacija na kojoj je zapalio auto. Isprva se teretio za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Međutim, kasnije je priznao da je namerno pregazio staricu i to da bi učinio uslugu prijateljima, koji su imali problem s Ružicom oko kuće – naveo je naš sagovornik iz istrage.

Verica Stanojević ispričala nam je tada da su njeni muž i sin za 10.000 evra kupili kuću u Požarevcu od Ružice, ali uz uslov da je ona koristi do kraja života.

 

Bila u Jehovinim svedocima?

Prema tom dogovoru, Saša i Verica su se 15 dana ranije sa dva sina, dve ćerke, snajom i dvoje unučadi uselili u tu kuću, ali se starica ubrzo predomislila i htela sve da ih izbaci:

– Kad smo se uselili, nismo se svađali s njom. Pričala nam je da su joj dva muža i sin umrli i da je ostala sama. Kazala je i da je bila u Jehovinim svedocima i žalila nam se da su joj uzeli neku imovinu. Sve je bilo u redu, dok iznenada nije rekla mom mužu da moramo da se iselimo. Ja nemam pojma zašto su Saša i Danijel uhapšeni, uverena sam da oni nemaju ništa sa Ružičinom pogibijom.

Napravila im “pakao od života”

Prema presudi, otac i sin su od 1. oktobra do 14. oktobra iz koristoljublja postrekivali Đorđevića da ubije babu. Kupili su kuću od nje, ali je starica imala pravo da je koristi sve do smrti. Naveli su da im je napravila pakao od života – nije im dala da peru veš, terala ih je da spavaju u pomoćnim prostorijama, psovala i klela ih, a nabeđivala ih da kradu stvari iz kuće.

TINEJDŽER UBIO STARICU U PODGORICI! Osumnjičenom određen pritvor

Hronika

Tinejdžeru L.H. (16) Viši sud u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana pod sumnjom da je 6. juna ubio staricu F.B. (72)

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja