NaslovnaPLANETANova meta za rusku artiljeriju! Ukrajini stiglo više "abramsa" nego što su...

Nova meta za rusku artiljeriju! Ukrajini stiglo više “abramsa” nego što su SAD obećale – Kijev sada ima sve, neka se pokažu!

Svi “abrams” tenkovi američke proizvodnje koje je Kijevu obećala Bajdenova administracija stigli su u Ukrajinu, saopštila je američka vojska.

Pukovnik Martin O’Donel, portparol američke vojske za Evropu i Afriku, rekao je za “Glas Amerike” da je u Ukrajinu stigao 31 tenk, kao i svi Ukrajinci koji su se obučavali na njima, zajedno sa municijom i rezervnim delovima za tenkove.

– Ispunili smo svoj deo dogovora. Od ove tačke na njima je da odrede kada i gde će pokazati svoje sposobnosti – rekao je O’Donel.

Vojni zvaničnici kažu da bi moglo potrajati pre nego što “abramsi” budu poslati na bojno polje, jer Kijev tek treba da odluči kada i gde će ih koristiti.

– Mislim da će Ukrajina biti promišljena kada i gde će ih koristiti – rekao je O’Donel i dodao:

– “Abrams” tenk je pakleno oklopno vozilo, ali nije srebrni metak. Na kraju krajeva, odlučnost Ukrajine da se probije je najvažnija.

Obećanje SAD da će donirati tenkove Kijevu praćeno je obećanjem evropskih zemalja da će isporučiti tenkove nemačke proizvodnje “leopard 2”, što Berlin nije želeo da odobri bez slične obaveze Sjedinjenih Država. Velika Britanija je bila prva zemlja koja je pristala da pošalje zapadne tenkove u Ukrajinu, obećavši svoje “čelendžere”.


Foto: Tanjug/AP


Leopard 2


Ukrajina je zatražila stotine zapadnih tenkova za svoju ofanzivu. Do danas su primili na desetine, a dobar deo njih su uništile ruske snage.

Pogodili tenk, pa za noge vukli vojnika - scene iz Izraela krajnje uznemirujuća (FOTO+VIDEO)

Planeta

Tokom velikog napada Hamasa na Izrael rano jutros uništen je jedan tenk Merkava IV, dok je najmanje jedan član posade zarobljen.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja