NaslovnaHRONIKAOtkriveno šta će biti sa Srbinom koji je uhapšen zbog afere "Tunel"!...

Otkriveno šta će biti sa Srbinom koji je uhapšen zbog afere “Tunel”! Šveđani objasnili kakva je procedura ako odbije izručenje

Iz švedskog Ministarstva pravde prokomentarisali su moguće izručenje Vladimira Erića, jednog od osumnjičenih u aferi “Tunel” i objasnili proceduru koja bi mogla da čeka Srbina ukoliko odbije izručenje.

Iz tamošnjeg ministarstva nisu komentarisali konkretno slučaj, već su za medije objasnili proceduru izručenja iz njihove zemlje. Na osnovu njihovog odgovora može se zaključiti da ako Erić ne da saglasnost za izručenje konačnu odluku će donijeti Vrhovni sud i Vlada.

U odgovoru Ministarstva pravde Švedske koji je podgoričkom portalu objašnjen je proces ekstradicije.

– Dakle, pre nego što Vlada donese odluku o zahtevu za ekstradiciju, mora se tražiti mišljenje od Kancelarije glavnog tužioca. Ako lice čije je izručenje zatraženo ne pristane na izručenje, Tužilaštvo predaje predmet i svoje mišljenje Vrhovnom sudu, koji ispituje da li postoje smetnje za ekstradiciju po Zakonu o ekstradiciji. Vrhovni sud zatim predmet predaje Vladi na konačnu odluku o ekstradiciji – saopštili su iz Ministarstva.


Foto: printscreen


 


Shodno međunarodnoj poternici INTERPOL-a Podgorica, u petak je na aerodromu u Štokholmu, na izlazu iz Švedske, uhapšen Vladimir Erić (32) državljanin Republike Srbije.

Na poternici su i dalje osumnjičeni za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović.

Erić je na aerodrom došao sa namerom da otputuje u Beograd, a lišen je slobode po međunarodnoj poternici Crne Gore.

Potražuje se od 28. septembra radi vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim delom teška krađa i krivično dela sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

 

Isplivali svi detalji afere "tunel" Posle obavljenog posla alat pobacali u Moraču, pa se razbežali!

Hronika

Kriminalna organizacija koja je iskopala tunel dug 30 metara u Njegoševoj ulici u Podgorici do zgrade Višeg suda gde se nalazi depo sa dokaznim materijalom osumnjičenih, provalila je 8. septembra u prostoriju, a “posao” su završili 11. septembra.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja