NaslovnaHRONIKAUhapšen jedan od napadača na Filipa?! Vaterpolista (21) branio mlađeg brata, pa...

Uhapšen jedan od napadača na Filipa?! Vaterpolista (21) branio mlađeg brata, pa ubijen!

Više javno tužilaštvo u Subotici, uz operativni rad policije, preuzelo je slučaj ubistva mladog vaterpoliste Filipa Zeljkovića (21), koji je ubijen u subotu, odmah posle ponoći, nedaleko od benzinske pumpe prema Paliću.

Nezvanično se tvrdi da je ispaljeno više metaka iz automobila u pokretu, u pravcu automobila u kojem je Filip bio, i mladić je na žalost preminuo već na putu do bolnice.

Telo usmrćenog mladića je poslato na obdukciju na Institu za sudsku medicinu u Novom Sadu, a sutra će mladi sportista oko 14 sati biti sahranjen u Subotici.

Subotičani su u šoku, a nezvanično se tvrdi da je policija danas uhapsila jednog od napadača, a da su u tom automobilu bila dvojica momaka, koji su pre ubistva napali Filipovog brata na pumpi, dok su hteli navodno da kupe neko gazirano osvežavajuće piće.

Zvanične potvrde o hapšenju još nema.

Foto: Društvene mreže


Ubijen dok je branio brata

Kako mediji navode, jedan od napadača je već bio osuđivan još kao maloletnik, ali i da su ti mladići pravili mnogo problema po Subotici. Uhapšeni napadač je hapšen zajedno sa četvoricom momaka, kada je nožem ubijena jedna muška osoba, i odležao je kaznu.

Operativnim radom policija je već drugi dan bila na tragu napadačima, ali zvaničnih potvrda o hapšenju još nema.

Za sada se zna i govori među Subotičanima, da je Filip bio jako dobar dečko i sportista, i kao takav da je bio i hrabar da živi časno i da brani sebe i svoju porodicu. Ovoga puta, izgleda da je mogao samo fizički da se suprotstavi napadačima, za koje, kako se nezvanično tvrdi, nije znao da imaju oružje. Tek kada su se povukli sa benzinske pumpe, prekinuvši obračun i seli u auto, suočili su se s napadačima koji su krenuli za njima i ispalili više metaka u pravcu Filipovog automobila, i ubili ga, na žalost, u vožnji.

“Zna se ko nosi pištolje u gradu i ko se bavi drogom”

– Dvojica momaka sa kojima su se sukobili Filip i brat krenuli za njihovim automobilom i kada su ih sustigli počeli da pucaju u prednja stakla automobila – kaže jedna Subotičanka, koja poznaje porodicu Zeljković i kaže da je to divna familija, da majka obožava svoje troje dece.

Filip je bio stariji brat, sa tri godine mlađim bratom bio je kobne večeri na žurki i po povratku su svratili na pumpu da kupe neko gazirano piće, ne sluteći da su to poslednji trenuci života za mladog sportistu.

Da se ubica hitno uhapsi, apelovali su i gradonačelnik i građani Subotice, koji tvrde da je ubica pucao iz obesti i ludila i da se nadaju da će se ubrzo naći iza rešetaka.

– Zna se ko nosi pištolje u gradu, ko se bavi drogom pa i ko je koristi. Treba stati na kraj takvim bednicima, kojima nije mesto na ulici niti među ljudima u Subotici, sve se zna, samo treba da se progovori – kaže jedan ogorčeni Subotičanin.

Filip će sutra biti ispraćen na večni počinak, a očekuje se i zvanična potvrda tačnih činjenia oko njegovog ubistva i hapšenja napadača. U policiji su naveli posle ubistva, da se intenzivno traga za dvojicom napadača iz kola, iz kojih je pucano u mladog subotičkog sportistu, sina vredne i časne porodice.

Vaterpolista ubijen kada se na pumpu vratio po telefon! Novi detalji zločina u Subotici, Filip Z. likvidiran naočigled rođenog brata

Operativni rad u toku

Istraga o ubistvu Filipa Z. (21) iz Subotice i dalje traje, policija intenzivno traga za ubicom, a istragom rukovodi Više javno tužilaštvo u ovom gradu.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja