NaslovnaBIZNISŽandarm, "potrčko" i student saslušani u tužilaštvu! Terete se da su opljačkali...

Žandarm, “potrčko” i student saslušani u tužilaštvu! Terete se da su opljačkali biznismena i oteli mu 100.000 evra – evo kako su se branili

U Višem javnom tužilašvu u Beogradu saslušani su Marko K. (23) Miloš J. (24) i Alen N. (39) zbog sumnje da su 10. oktobra ove godine na Novom Beogradu od D.J. upotrebom sile oduzeli 100.000 evra.

Osumnjičeni Alen N. je detaljno izneo svoju odbranu, dok je Miloš J. negirao izvršenje krivičnog dela.

Marko K, inače policijski službenik, na saslušanju se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Kako “Telegraf.rs” saznaje, Marko K. je pripadnik Žandarmerije, Alen je zapolen kao “potrčko”, a Miloš je student.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenima Milošu J. i Marku K. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, dok je Alanu N. ukinuto zadržavanje i on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Foto: Informer/shutterstock


 

Njima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo, a Alenu N. krivično delo razbojništvo u pomaganju.

Sumnja se da su Marko K. i Miloš J, po uputstvima koja su dobili od Alena N. 10. oktobra 2023. godine oko 11 sati na Novom Beogradu sačekali da oštećeni uđe u zgradu u kojoj stanuje pa su mu obojica prišli i najpre ga onesposobili upotrebom biber spreja koji su mu poprskali u oči i lice, a potom su mu iz ruke istrgli kesu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100.000 evra.

Osumnjičeni su krenuli da beže, a oštećeni je pokušao da zaustavi jednog od njih tako što ga je povukao za trenerku, ali ga je on udario pesnicom u glavu, nakon čega su obojica pobegla, ka mestu gde ih je čekao Alan N. u vozilu marke “krajsler”.

Pošto su se udaljili novac su naknadno podelili izmedju sebe, a deo novca je pronađen i uz potvrdu oduzet od Alena N.

Oštećeni je prethodno pomenuti novac koji se nalazio u papirnatoj kesi uzeo od jednog kineskog državljanina.

"Neka istraga utvrdi ko me je opljačkao i uzeo 100.000 evra"! Biznismen koga su orobili razbojnici izašao u javnost: "Novac je bio namenjen izmirenju kredita"

Tužilaštvo vodi istragu

– Šokiran sam glasinama da sam izmislio napad i pljačku, ali verujem da će se istragom utvrditi ko stoji iza napada i da će mi novac biti vraćen – rekao je biznismen D.J. koga su trojica razbojnika opljačkala i ukrala mu 100.000 evra.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja