NaslovnaPLANETANišta više neće biti isto! Otkriveno šta će se uskoro dogoditi na...

Ništa više neće biti isto! Otkriveno šta će se uskoro dogoditi na liniji fronta: Zapad se već pomirio sa sudbinom Ukrajine

Ukrajinska armija je izgubila šansu da zauzme ruske teritorije, a ofanziva će biti neuspešna na jesen i zimu, piše Newsweek, pozivajući se na intervjuisane stručnjake i vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine.

– Bojim se da ćemo sada morati da prihvatimo da Ukrajina više nema šanse da ostvari značajne i važne teritorijalne dobitke – rekao je Frederik Mertens, strateški analitičar Haškog centra za bezbednosne studije

Kao što je navedeno u članku, jesenje blato i rastresito tlo, a zatim i hladna zima, neće dozvoliti ukrajinskim oružanim snagama da vode aktivne borbe i pokušaju da napreduju, uprkos izjavama kijevskih zvaničnika da ukrajinska vojska neće odustati od oružanih sukoba.

– Hladno vreme vas zapravo ne čini srećnijim. Ako govorimo o borbenoj gotovosti, jesenje kiše i zimske hladnoće sve će promeniti i ograničiti ofanzivni potencijal – priznao je major Viktor Tregubov iz ukrajinskih oružanih snaga.

Newsweek takođe piše da zbog viskoznog tla američki tenkovi Abrams isporučeni Ukrajini najverovatnije neće moći da ostvare svoj potencijal. Zbog velike mase, oklopna vozila će se zaglaviti i izgubiti pokretljivost. Za njihovu evakuaciju stalno će se koristiti specijalna vučna vozila, navodi se u članku.

Kličko priznao: Teritorije pripadaju Rusiji - Ukrajinci napadaju Krim Novi košmar za Kijev

Planeta

Rat u Ukrajini ušao je u 604. dan.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja