NaslovnaVESTIPremijerka odgovorila na laži tajkunskog Danasa: "Gde su nam bili univerziteti pre...

Premijerka odgovorila na laži tajkunskog Danasa: “Gde su nam bili univerziteti pre 2012. godine?”

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na napade tajkunskih medija koji su okrivili naprednjake da „uništavaju visoko obrazovanje“.

Premijerka je na laži tajkunskog niskotiražnog tabloida Danas odgovorila činjenično, ukazujući na to kako su Beogradski i Novosadski univerziteti bili plasirani ranije, a kako sada, te u šta je još uloženo:

– Mi iz SNS smo tako uništili visoko obrazovanje da su danas BG i NS univerzitet na Šangajskoj listi, a nisu bili pre 2012. Otvorili i 3 naučna instituta, nove objekte u svim univerzitetskim centrima, 4 NTP-a, Fond za nauku, zaposlili preko 1.000 mladih istraživača. Toliko – završila je Brnabić. 

 

Ми из @sns_srbija смо тако уништили високо образовање да су данас БГ и НС универзитет на Шангајској листи, а нису били пре 20212. Отворили и 3 научна института, нове објекте у свим универзитетским центрима, 4 НТП-а, Фонд за науку, запослили преко 1.000 младих истраживача. Толико. pic.twitter.com/lWX2fOFed7

— Ana Brnabic (@anabrnabic) October 20, 2023

 

 

Brnabić sa predstavnicima Misije ODIHR: Vlada u potpunosti posvećena unapređenju izbornog procesa

Politika

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima Misije ODIHR, Kancelarije Oebsa za demokratske institucije i ljudska prava, i tom prilikom im zahvalila na posvećenom radu i podršci unapređenju izbornih uslova u Republici Srbiji u prethodnih nekoliko godina.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja