NaslovnaVESTIGrenel direktno prozvao Kurtija i Osmanijevu: Sad moraju da odrede datum izbora...

Grenel direktno prozvao Kurtija i Osmanijevu: Sad moraju da odrede datum izbora i formiraju ZSO!

Bivši američki izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, izjavio je danas da je nakon što je Srbija smanjila broj svojih trupa duž administrativne linije, vreme da prištinske vlasti odrede datum za održavanje izbora u četiri opštine na severu.

Ministar odbrane Miloš Vučević objavio je prethodno da se sastao sa Grenelom i da su tom prilikom su razgovarali o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

– Jutros sam čuo direktno od ministra odbrane Srbije da pozdravljaju prisustvo dodatnih NATO trupa na Kosovu i da su dramatično smanjili broj srpskih trupa duž svoje granice – naveo je Grenel na platformi X (Tviter).

 

This morning I heard directly from the Minister of Defense in Serbia that they welcome the presence of more @nato troops in Kosovo and have dramatically decreased the number of Serbian troops along their border.

This is great news. @albinkurti & @VjosaOsmaniPRKS must now…

— Richard Grenell (@RichardGrenell) October 24, 2023

 

To je, kako je ocenio, sjajna vest.

– Aljbin Kurti i Vjosa Osmani sada moraju da odrede datum za izbore na severu i formiraju Zajednicu srpskih opština – naveo je Grenel.

 

Kurti je ignorisao zahteve EU, NATO i SAD! Grenel bez zadrške: Stalno se izvlači!

Politika

Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti „čovek od koga su EU, NATO i obe strane u SAD zatražile da se održe izbori na severu KiM i da se osnuje Zajednica srpskih opština (ZSO), kao i da se odustane od jednostranih akcija“, što je on sve ignorisao“.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja