NaslovnaNAJNOVIJEGudelj nije pomogao! Arsenal preživeo Sevilju, Onana spasao Junajted

Gudelj nije pomogao! Arsenal preživeo Sevilju, Onana spasao Junajted

Fantastično veče u Ligi šampiona završeno je tesnim pobedama Arsenala, Real Madrida i Mančester junajteda.

Fantastičan fudbal viđen je na stadionu “Ramon Sančez Pishuan”, gde je engleski Arsenal posle velike borbe pobedio Sevilju sa 2:1 u okviru trećeg kola grupne faze elitnog evropskog takmičenja.

Klubu iz Andaluzije nije bio dovoljan ni pogodak srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja da izbegne prvi poraz u Ligi šampiona. S druge strane, “tobdžije” su ovim trijumfom na prvu poziciju u B grupi i sigurno koračaju ka nokaut fazi. Važan trijumf englskom timu doneo je brazilski tandem Gabrijel Martineli u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i Gabrijel Žesus u 53. minutu. 

Foto: EPA Images


Nemanja Gudelj postiže gol


Arsenal je od prvog minuta bio rešen da napadne, imao je inicijativu, loptu u nogama, dok su se domaćini opredelili da svoju šansu traže u kontranapadima. Gosti sa Ostvra su zapretili već u osmom minutu, kada je Martineli istrčao sam pred golmana Sevilje, ali je promašio. Nastavio je Arsenal sporadično da napada, ali je španski tim lako otklonio svaku opasnost. I kada se činilo da će ekipe na odmor otići bez promene rezultata, sevnula je kontra Engleza, Gabrijel Žesus je sjajno uposlio zemljaka Martinelija, ovaj istrčao više od 20 metara, a onda nadmudrio golmana Nilanda i zatresao mrežu za muk u Sevilji. 

Izabranici Mikela Artete u istom ritmu nastavili su i u drugom poluvremenu i već u 53. minutu duplirali prednost. Ovog puta, Gabrijel Žesus je izveo majstoriju i nakon solo akcije pogodio dalji ugao gostiju za 2:0. Ipak, nije se Sevilja predavala u tim trenucima, krenuli su svim silama ka golu protivnika. I to im se isplatilo pet minuta kasnije. Korner je izveo Ivan Rakitić, a najviši u skoku bio je Gudelj i pogodio za 2:1 i vratio nadu domaćim navijačima.

Pokušala je Sevilja do kraja da stigne do vrednog boda, stezali su obruč oko gola Arsenala, koji je na kraju uspeo da odoli svim napadima i odnese tri boda kući.

Neverovatna drama viđena je na “Old Traforu”, gde je Mančester junajted uz mnogo sreće savladao Kopenhagen sa 1:0. Danska ekipa mogla je u poslednjim sekundama utakmice da izbaci “crvene đavole” iz daljeg takmičenja, jer su u 97. minutu imali penal, ali su promašili.

Vredna tri boda Junajtedu doneo je Hari Megvajer pogotkom u 72. minutu, nakon što se ekipa Erika ten Haga propisno mučila da stvori akciju i zapreti gostima. 

I kako se činilo da “đavoli” osvajaju prve bodove ove sezone u Ligi šampiona, usledio je neverovan kiks Skot Mektomini. Skrivio je penal fudbaler Junajteda, odgovornost je preuzeo Džordan Larson, ali je golman Andre Onana je sjajnom odbranio i sačuvao svoju ekipu.


Foto: EPA Images


Hari Megvajer spasao Junajted


Bez većih problema do trijumfa je stigao i Real Madrid protiv Brage (2:1). “Kraljevski klub” je trećom pobedom u grupi zacementirao prvo mesto sa devet bodova, tri više od Napolija, koji je sinoć minimalcem slomio u gostima Union sa 1:0. 

Trijumf Realu doneli su Rodrigo u 16. i Belinem u 61. minutu, dok je jedini gol za Bragu postigao Đalo u 63. minutu i donekle dao nadu svom timu da mogu do preokreta. Ipak, kvalitet Madriđana je bio presudan, koji su na kraju lako uspeli da zatvore utakmicu. 

Izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja