NaslovnaPLANETA"Ovo je divljaštvo!" Erdogan zvao Putina i saopštio mu stravične vesti!

“Ovo je divljaštvo!” Erdogan zvao Putina i saopštio mu stravične vesti!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u telefonskom razgovoru da ćutanje zapadnih zemalja pogoršava humanitarnu krizu u Gazi, saopštila je Erdoganova kancelarija

U saopštenju se navodi da je Erdogan kazao Putinu da se divljaštvo prema palestinskim zemljama produbljuje i da se stalno ubijaju civili, preneo je Rojters.

On je ponovio da će Ankara nastaviti da radi na postizanju mira u regionu, dodaje se u saopštenju.

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas u subotu 7. oktobra objavilo je operaciju „Potop el Akse“ protiv Izraela. Izraelska vojska nakon toga je saopštila da pokreće operaciju „Gvozdeni mačevi“ protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je u obraćanju naciji da se zemlja nalazi u ratnom stanju i dodao da je naredio mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Palestinsko-izraelski konflikt, u čijoj su osnovi teritorijalni interesi strana, decenijama predstavlja žarište u regionu.

Odlukom Ujedinjenih nacija, uz aktivnu ulogu SSSR, 1947. godine određeno je da budu formirane dve države ─ Izrael i Palestina ─ ali je osnovana samo izraelska država.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je izjavio da je potrebno hitno zaustaviti krvoproliće između Izraela i Palestine i pozvao strane da prekinu borbena dejstva.

(VIDEO) Američki pukovnik otkrio kada kreće armagedon! Jezive reči izgovorene kod čuvenog voditelja munjevito se šire mrežama!

SPREMITE SE

Komentarišući sukob Tel Aviva i palestinskog Hamasa, te reagujući na potencijalni sukob Izraela i Hezbolaha, bivši viši savetnik u Pentagonu Daglas Makgregor izjavio je da bi Sjedinjene Američke države mogle brzo da budu uvučene u direktan sukob s Iranom.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja