NaslovnaVESTIU bolnicu u Leskovcu uloženo 4,6 milijardi! Predsednik uručio Leskovčanima digitalni mamograf!

U bolnicu u Leskovcu uloženo 4,6 milijardi! Predsednik uručio Leskovčanima digitalni mamograf!

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom posete Leskovcu obišao radove na rekonstrukciji Opšte bolnice, kojoj je uručio savremeni digitalni mamograf.

Tom prilikom istakao je da je u obnovu zdravstvenih ustanova u Leskovcu uloženo 4,6 milijardi dinara, a da od pedesetih godina ništa nije ulagano. Posle razgovora sa izvođačima radova istakao je da će Opšta bolnica biti završena do januara 2025. godine.

Predsednik je rekao da su obezbeđena sredstva za još jednu zgradu u okviru bolnice koja se gradi, oko 350 miliona dinara, a uručujući mamograf, istakao je da je on u Leskovac stigao pre roka.

– Od 1. novembra bi trebalo sve da se namesti, da se osoblje obuči. Dobro je što je reč o 3D mamografu, on ima moć otkrivanja veću za 65 odsto, najsavremeniji je – rekao je predsednik i dodao da će i ostali gradovi, koji nemaju, dobiti mamograf.


Foto: Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs


 


Istakao je da ojačavamo zdravstvo i da ćemo to i nastaviti. 

– Briga za ljude nam je iznad svega. Ne postoji ništa važnije od zdravlja naših žena – rekao je Vučić.

O Opštoj bolnici

* Opšta bolnica u Leskovcu je puštena u rad 1974. godine

* ima više od 1.400 zaposlenih

* pokriva više od 240.000 stanovnika na teritoriji Jablaničkog okruga, odnosno opštine Leskovac, Medveđa, Lebane, Bojnik, Vlasotince i Crna Trava

Stiže i magnetna

Kada je u pitanju obnova Opšte bolnice, predsednik Vučić je rekao da je izvođač radova obećao da će sve biti završeno do januara 2025. godine i da svakog dana imaju 165 radnika na gradilištu. 


>

Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Pogledaj galeriju

Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja