NaslovnaPLANETAZaharova tvrdi - iza terorističkih napada protiv Rusije stoji CIA?! Otkrila motiv,...

Zaharova tvrdi – iza terorističkih napada protiv Rusije stoji CIA?! Otkrila motiv, a sve je povezano sa Belom kućom

Izveštaji američkih medija o učešću američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) u pripremi terorističkih napada u Kijevu protiv Rusije imaju za cilj skidanje odgovornosti sa administracije Vašingtona, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Činjenica da iza ogromnog broja terorističkih napada koji nisu počeli 2022. godine, već mnogo ranije, kako na teritoriji Ruske Federacije tako i u njenoj neposrednoj blizini, stoje bezbednosne agencije podređene kijevskom režimu nije nikakva tajna – kazala je Zaharova za TV kanal “Moskva 24”.

Prema njenim rečima, ako sada američki mediji odjednom počinju da govore o tome, onda je očigledno da postoji određeni razlog za to.

– Prvo, to je želja da američka administracija skine odgovornost sa sebe, tačnije radi se o Demokratskoj stranci. Drugo, to je izborni ciklus koji sada uzima maha u Sjedinjenim Državama, a takve stvari će se koristiti u njihovim unutrašnjim političkim opredeljenjima – pojasnila je. 

“Vašington post” je prethodno izvestio, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, da je ubistvo Darije Dugine bilo deo operacije “rata u senci” u kojoj su učestvovali elitni timovi ukrajinskih operativaca. 

Foto: printscreen


Darija Dugina

Kako navodi publikacija, oni su obučeni u saradnji sa CIA. Navodno je od 2015. CIA je potrošila desetine miliona dolara da pretvori ukrajinske obaveštajne agencije u moćne saveznike protiv Moskve.

Osim toga, navodi se i učešće CIA u razvoju dronova ukrajinskih oružanih snaga za napad na Krimski most u julu 2023.

Kako se dodaje, most su napale pomorske bespilotne letelice razvijene “kao deo strogo tajne operacija” uz učešće CIA i drugih zapadnih obaveštajnih agencija. 

Publikacija ističe da je CIA, počev od 2015. godine, potrošila desetine miliona dolara da pretvori ukrajinske obaveštajne službe u svog saveznika protiv Rusije.

Sećate li se krvavih borbi u Mogadišu!? Bivši direktor CIA: Ofanziva u Gazi biće ista i trajaće godinama

Planeta

Vojna kopnena ofenziva Izraelskih odbrambenih snaga u Pojasu Gaze trajala bi godinama i uključivala bi užasne borbe, rekao je Dejvid Petraeus, nekadašnji direktor CIA i bivši američki general koji je bio komandant američkih snaga u Iraku i Avganistanu, prenosi Politiko.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja