NaslovnaPLANETAPutin preokrenuo igru u Ukrajini ovim potezima! Američki obaveštajac otkriva šta je...

Putin preokrenuo igru u Ukrajini ovim potezima! Američki obaveštajac otkriva šta je prelomilo i dovelo SAD u očaj!

Odluke koje je doneo ruski predsednik Vladimir Putin tokom sukoba u Ukrajini poboljšale su šanse Moskve za pobedu, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu za RealTruthTalk.

– Poboljšanjem odbrane i povećanjem proizvodnje naoružanja Rusija je promenila tok sukoba u Ukrajini. Ruska vojska ima stratešku prednost, a SAD su ostavljene u veoma lošem položaju. Da su Ukrajinci pametniji, prestali bi da slušaju Vašington i spasli bi mnoge živote – primetio je Riter.

Sada je ukrajinska vojska na ivici potpunog kolapsa, smatra Riter.

– Ne mogu da izdrže nalet ruskih trupa, ponestalo im je strateških rezervi. A Rusija još više jača svoje snage. Ukrajinski vojnici počinju masovno da dezertiraju – zaključio je bivši obaveštajac.

Ukrajinske trupe već peti mesec vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO i naoružane stranom opremom.

Foto: Reuters


Riter pohvalio Putinove poteze

Prema rečima Vladimira Putina, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate, jer su u besmislenim napadima izgubili preko 70 hiljada ljudi. Zapadni vojni stručnjaci sa svoje strane, primećuju efikasnost ruskih utvrđenja, minskih polja i slojevite odbrane.

 

Početak kraja! Veliki manevar Rusije usred rata u Izraelu bacio Ukrajinu na kolena! Niko nije očekivao da će Putin ovo uraditi, sada je svaki otpor beznačajan!

ŠAH-MAT

Dok je svet usredsređen na rat između Izraela i Hamasa, Rusija je pokrenula žestoku ofanzivu na istoku Ukrajine, istovremeno pokušavajući da opkoli grad Avdejevku kod Donjecka i napadajući oblast oko ranije zauzetih gradova Kupjanska i Limana.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja