NaslovnaNAJNOVIJEAnđušić nahvalio Aleksu: Bilo je pitanje momenta kada će pogoditi, njega nose...

Anđušić nahvalio Aleksu: Bilo je pitanje momenta kada će pogoditi, njega nose navijači! (VIDEO)

Luda utakmica, Aleksa se probudio u pravom momentu, rekao je Anđušić.

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Crvene zvezde rezultatom 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21) u meču petog kola Evrolige. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Aleksa Avramović sa 14 poena, dok je Zek Ledej dodao 13. Ognjen Jaramaz je ubacio 12, a Frenk Kaminski 11 poena.

Večeras napadački učinak izostao je od Danila Anđušića, ali je iskusni košarkaš dao svoj doprinos u odbrani i organizaciji crno-belih. Nakon meča bio je izuzetno zadovoljan i u društvu trubača proslavio pobedu. 

– Luda utakmica skroz, pokazali smo da treba da se borimo do samog kraja. Krenuli smo odlično, pa smo imali pad. Zvezda je u tim trenucima igrala dobro, Teo je još jednom pokazao kakav je igrač, kontrolisao je utakmicu u tim momentima. Vratili su se i imali osetnu prednost do pred sam kraj. Ali, sva sreća, Aleksa se probudio u pravom trenutku, naravno svi ostali igrači, i došli smo do te pobede. Najbitnija je stvar da smo pokazali da treba da se borimo bez obzira na to kakav god imali rezultat u nekom trenutku. Drago mi je da je čitava ekipa bila uključena u pobedu, pravi timski meč i to je rezultiralo pobedom – rekao je Anđušić. 

Srpski košarkaš bio je i pre meča svestan da Crvena zvezda ima ogroman kvalitet, te Anđušić nije iznenađen dobrom partijom ljutog rivala. 

– Nije nas iznenadila, imali smo stvarno dobru pripremu, agresivno i sa dosta energije smo otvorili tu prvu četvrtinu. Možda nas je zbog toga malo uhvatio i umor. Ne možemo da primimo samo dva poena za 20 minuta, Zvezda ima kvalitetne i iskusne igrače, iz tog razloga su se i vratili u meč. Znali smo da moramo da igramo svih 40 minuta da bismo stigli do pobede. Ništa se ne rešava u prvih pet minuta. Nema mesta za nekakvu euforiju, ovo je samo jedna utakmica u Evroligi od mnogih koje nas očekuju. Naravno da smo prezadovoljni zbog naših navijača, koji su još jednom pokazali kako nas bodre i podržavaju. Večeras možemo da slavimo, a već sutra da nastavimo dalje, jer su ispred nas jako bitne utakmice – objasnio je šuter Partizana. 

Čovek odluke bio je Aleksa Avramović koji je u poslednjoj četvrtini ubacio 11 poena i preokrenuo rezultat u korist Partizana. Ađušić dodaje da je tako nešto bilo očekivano od srpskog košarkaša. 

– Generalno, on uvek ima tu energiju u sebi. Bilo je samo pitanje vremena da pogodi jedan šut, da ga to povuče, da podeli dobru asistenciju. On je igrač koga navijači znaju da nose, on to zna da koristi. U pravom trenutku je to iskoristio, presekao onu loptu koja je možda bila i važnija nego one prethodne trojke. Zaista, odigrao je sjajnu poslednju četvrtinu – podvukao je Anđušić. 

Petarda Liverpula na "Enfildu", nastavljaju se muke Ajaksa!

Fudbal

“Redsi” rutinski slomili Tuluz, Brajton bolji od “kopljanika”.

sledeća vest

Izvor

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja