NaslovnaVESTIPrivode se kraju radovi na mostu kod Čačka: Evo kada će biti...

Privode se kraju radovi na mostu kod Čačka: Evo kada će biti kompletno završen

Radovi na izgradnji novog mosta na opštinskom putu Mrčajevci – Mršinci napreduju brže od planirane dinamike i realna su očekivanja da most bude završen do kraja novembra ove godine, izjavio je direktor JP “Gradac” Milan Bojović.

Kako je istakao, pet od ukupno sedam nosećih stubova je kompletno završeno, šesti stub je juče naliven betonom, a sedmi stub će biti završen do kraja ove sedmice, navodi Morava info.

– Do ponedeljka se očekuje postavljanje podužnih nosača preko celog mosta, a do sada su postavljeni na tri polja mosta. Time će svi radovi u koritu reke Zapadne Morave biti završeni, ne računajući samu planiranu regulaciju rečnog korita. Dalji nastavak radova podrazumeva izradu armature kolovozne konstrukcije, a važno je što ti radovi nisu uslovljeni vodostajem reke i vremenskim uslovima – kaže Bojović.

Foto: Morava info

 

 

Most će biti nosivosti 45 tona, širina kolovoza će biti 5,5 metara, a pešačka staza će biti odvojena ivičnjakom. Most će imati odbojne ograde, biće osvetljen i pod video nadzorom.

Ukupna vrednost radova iznosiće 724 miliona dinara, a sredstva od prvobitnih 500 miliona i pre dva dana odobrenih dodatnih 224 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Haos na mostu na Adi, stvara se gužva: Čovek autom krenuo preko šina, pa se zaglavio (VIDEO)

Beograd

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa mosta na Adi, na kojem se vidi kako je jedan vozač svojim automobilom “zalutao” i završio na šinama na sred mosta!

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja