NaslovnaPLANETAAu! Koga to Putin šalje u Ukrajinu?! Nemci objavili šok vesti! Ovo...

Au! Koga to Putin šalje u Ukrajinu?! Nemci objavili šok vesti! Ovo se nije desilo još od početka rata!

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je počeo da šalje žene u rat u Ukrajini, piše nemački Bild.

Prema medijskim izveštajima, Rusija je navodno počela da regrutuje žene za misije borbe prvi put od početka rata. Žene se regrutuju u bataljon Borz (Vuk) privatne vojne kompanije (PMK) Redut pod kontrolom Ministarstva odbrane Rusije kao snajperisti i operatori dronova.

Ovo je objavio nezavisni internet portal Istories.

Prema pisanju medija, ženama vojnicima ponuđen je šestomesečni ugovor sa mesečnom platom od oko 2.200 evra. U slučaju povrede, postoji bonus od 30.000 evra, dok u slučaju smrti oko 50.000 evra biće isplaćeno njihovim porodicama, preneo je Telegraf.

U reklamama se dodaje da je iskustvo rukovanja oružjem poželjno, ali ako ga kandidat nema, obezbeđena je mesečna obuka u ukrajinskoj delimično okupiranoj oblasti Donjeck pre nego što bude raspoređen u borbu.

– U početku nismo imali žene, bili su samo muškarci. Sada smo odlučili da pokušamo da uvedemo ženski snajperski odred i žensko odeljenje UAV (bespilotne letelice) jer to mogu i žene – rekla je osoba iz bataljona Borz , identifikovana kao “Vesta”, novinaru Važne priče koji se predstavljao kao podnosilac zahteva.

– Moj zadatak kao komandanta odreda je da dokažem da žene nisu stvorene samo za pravljenje supa i dece – rekla je Vesta.

Medij je objavio da su dve žene javno objavile da su regrutovane da se bore u bataljonu Borz – Julija Šerement iz Donjecka i Natalija Nikonorova iz ruskih Urala.

Redut je učestvovao u ratu u Ukrajini. Iako je predstavljena kao nezavisna, privatna vojna kompanija, tajno je u potpunosti kontroliše i finansira Glavna obaveštajna uprava Generalštaba Ruske Federacije, rekao je za Njuzvik ruski disident Vladimir Osečkin.

– To je jedan deo ruske vojske. Nije nezavisna, nije privatna vojska. To je maska – rekao je Osečkin.

Udarno! Hamas u Moskvi! Zaharova potvrdila šok vesti!

KAO GROM IZ VEDRA NEBA

Predstavnici palestinskog pokreta Hamas u poseti Moskvi, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja