NaslovnaPLANETAPutin prelomio, smrviće ih sve! Počeo veliki juriš Rusije! Vojska Ukrajine poslala...

Putin prelomio, smrviće ih sve! Počeo veliki juriš Rusije! Vojska Ukrajine poslala zastrašujuću poruku! “Jako je teško…”

Ukrajinska vojska se žali na voma tešku situaciju zbog ruske ofanzive na istoku, piše Onet .

“Danas mnogo toga govori da Rusi preuzimaju inicijativu na frontu. Posebno alarmantne informacije stižu iz njegovog istočnog dela, gde je ruski juriš posebno jak. Oni koji se bore u oblasti Limana kažu da nije bilo tako teško još od oktobra prošle godine”, navodi se u članku.

Napominje se da tokom cele letnje kampanje Oružane snage Ukrajine nisu postigle značajnije rezultate, a prednost je sada na strani Moskve, koja je značajno povećala proizvodnju municije i drugog naoružanja.

SAD i druge zapadne zemlje pokušavaju da sustignu ruski vojno-industrijski kompleks, ali do sada nisu uspeli, naglašava se u materijalu.

“Prava realnost je paraliza fronta i fijasko letnje kontraofanzive”, zaključuju autori.

Oružane snage Ukrajine su pet meseci pokušavale da napadnu na pravcu Južnodonjeck, Bahmut i Zaporožje, bacajući u borbu brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom opremom.

Predsednik Rusije  Vladimir Putin rekao je 5. oktobra na sastanku Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj da je od 4. juna neprijatelj izgubio preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. On je takođe naglasio da je ukrajinska kontraofanziva zapravo propala, a ruske trupe popravljaju svoje pozicije duž celog fronta.

Hrabro! Orbanove reči o Putinu seku kao mač! Zapad mu ovo neće oprostiti!

KRATKO I JASNO

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u četvrtak da je ponosan na svoje kontakte sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kojeg je sreo u Kini na desetogodišnjici inicijative Pojas i put.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja