NaslovnaPLANETAVeleobrt! Amerika pokreće Invaziju?! Lider moćne azijske zemlje digao uzbunu, svet pred...

Veleobrt! Amerika pokreće Invaziju?! Lider moćne azijske zemlje digao uzbunu, svet pred nezapamćenim krvoprolićem!

Mogućnost američke vojne invazije na pojas Gaze je sasvim realna, rekao je malezijski premijer Anvar Ibrahim.

Prema pisanju malezijskog lista Nju strejts tajms, premijer je ovu izjavu dao u utorak uveče na stadionu Akiata u Kuala Lumpuru, gde je održan veliki miting podrške narodu Palestine.

– Niko od nas ne očekuje da će se ovaj izraelsko-palestinski sukob lako rešiti jer je Izrael postao arogantan uz podršku SAD. Mogućnost američke vojne invazije na Gazu je takođe veoma realna – rekao je Ibrahim pred 20.000 Malezijaca koji su učestvovali u demonstracijama u utorak.

Premijer je dodao da su ga tokom posete Saudijskoj Arabiji, gde je otvoreno izjavio da Malezija podržava palestinsku slobodu, kritikovale neke zapadne zemlje.

– Da li zaista mislite da mi ovo smeta? Hoće li nas ovo sprečiti da se borimo protiv izraelske agresije protiv Palestinaca ili Pojasa Gaze? Naravno da ne. Malezija je potpuno nezavisna zemlja i nećemo se pokoriti takvoj nehumanosti prema bilo kom narodu – rekao je naglasio je političar.

Malezija se, zajedno sa Indonezijom, pozicionira kao lider muslimanskog sveta u jugoistočnoj Aziji

Zemlja aktivno radi na „islamskoj liniji“, promovišući širenje političke, ekonomske i kulturne saradnje sa islamskim zemljama, međunarodnim organizacijama i zajednicama. Konkretno, Malezija često preuzima inicijative u Organizaciji islamske saradnje (OIC) i promoviše izjave podrške muslimanima unutar UN- a. Malezija održava veze sa Hamasom dugi niz godina – 2020. godine Malezija je bila domaćin višim liderima organizacije.

(VIDEO) Trese se Njujork, besni rat u UN! Izraelci udarili na glavnog čoveka organizacije! "U kom svetu ti živiš?!"

TEŠKE REČI

Izraelski ministar spoljnih poslova Eli Koen kritikovao je danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša zbog njegove kritike izraelskih napada na Gazu, upitavši ga “u kom svetu živi”.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja